joi, 12 mai 2011

Backup Registrii de Sistem (Windows Registry) in Windows 7

Registrii unui sistem de operare Windows, Windows Registry, reprezinta inima sistemului. Acestia sunt, practic, baza de date in care sunt stocate toate configuratiile si setarile sistemului de operare si ale programelor instalate pe sistem.

Windows Registry in Stealth Settings

Putem spune ca registrii sistemului de operare sunt intr-o permanenta schimbare. De fiecare daca cand schimbam o setare a Windows-ului sau cand instalam / dezinstalam un program, in registrii se schimba ceva. Fie se modifica key existente, se sterg sau apar altele noi.
Schimbarile “manuale” in registrii (Windows Registry Hacks) pot fi riscante atunci cand ne apucam sa facem modificari, sa stergem sau sa adaugam noi intrari. Un utilizator PC de nivel mediu nu ar trebui sa fie interesat de aceasta parte a Windows-ului. Pot sa apara erori de registrii care sa duca la instabilitatea sistemului de operare sau chiar la pierderea datelor de pe hard-disk.
Pentru un user mai avansat care doreste totusi sa intre in Registry Editor pentru a efectua modifcari, recomandam un backup la Windows System Registry inainte de a incepe treaba.

Cum putem face backup la registrii de sistem in Windows 7.

1. Deschidem editorul de registrii (Registry Editor) : Win + R (ca sa deschidem casuta Run) si tastam “regedit”si Enter sau OK.

2. In “Registry Editor” selectam “Computer” (apare pe coloana din partea stanga), apoi mergem la File si click Export…

3. Dam un nume fisierului (“backup” in exemplul nostru) si il salvam pe hard-disk cu extensia .reg.

Fisierul backup.reg va contine toate configuratiile si setarile sistemului si ale programelor instalate pe sistemul dvs. Daca intampinati erori dupa modificarile din registrii, puteti utiliza acest backup pentru a reveni la starea din momentul exportului. Restore Windows 7 Registry.

Niciun comentariu: