marți, 7 mai 2013

Google Drive pe Ubuntu si distributiile derivate


Ce este Google Drive?
Google Drive este un serviciu de cloud storage. Creezi un folder special pe hard disk, copiezi în acesta fotografii, documente, clipuri video, iar acest fişiere sunt salvate în momentul sincronizării şi pe serverele producătorului, în cloud. Poţi accesa acele informaţii de oriunde, de pe orice sistem care are instalată aplicaţia dedicată şi care are o conexiune la internet. O soluţie perfectă pentru a înlocui un stick de memorie sau pentru a extinde capacitatea de stocare a unui telefon mobil sau tableta.

Spatiul oferit gratis de Google Drive este de 5Gb, dar iti poate oferi mai mult spatiu contra cost.

Pentru a putea folosi Google Drive pe Ubuntu si derivatele sale vom folosi aplicatia Grive. In continuare va voi arata cum instalam  si sincroniza datele.
1. deschidem Terminalul

2. introducem urmatoarele comenzi pentru instalare Grive
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install grive
3. cream un director pe care il numim GoogleDrive, aici vor fi salvate fisierele pe care dorim sa le stocam online, folosind comanda: mkdir ~/GoogleDrive.

4.  intram in directorul GoogleDrive prin comanda: cd ~/GoogleDrive

5. scrieti comanda grive -a pentru a configura Grive

6. Copiati adresa URL care apare sub "Please go to this URL and get an authentication code:" si o introduce in bara de adrese a browser-ului folosit (ex. Firefox, Chrome, etc.)

7. Copiati codul care va apare in browser si scrieti-l sub mesajul "Please input the authentication code here:" si Enter

8. Pentru sincronizarea datelor urmati comenzile urmatoare:
cd ~/GoogleDrive si dam Enter
grive si dam Enter

Dupa operatiunea de la punctul 8 datele se vor sincroniza automat.

Niciun comentariu: