duminică, 3 august 2014

Jocurile in Linux

Multi utilizatori ai sistemului de operare Windows au refuzat sa foloseasca Linux din cauza ca nu aveau de unde alege jocurile preferate.

De un an si jumatate de cand s-a lansat Steam se gasesc peste 600 de jocuri. Cand Valve a adoptat Mac OS X pentru Steam, numarul jocurilor pe platforma Mac OS au explodat, asa s-a intamplat si pe Linux. Dezvoltatorii ar fi putut face jocurile lor pe Linux disponibile, dar nu aveau o platforma corespunzatoare pentru a le vinde.

Cele mai cotate jocuri care se gasesc pe Steam sunt: Half-Life 2, Portal 2, Mark of the Ninja, Team Fortress 2, System Shock 2, Dota 2, XCOM: Enemy Unknown, Counter-Strike, Source, Europa Universalis IV, and Super Meat 2. La capitolul celor mai vandute jocuri avem: Garry's Mod, Sid Meier's Civilization V, Rust, Pixel Piracy, Planetary Annihilation, Crypt of the NecroDancer si lista continua.

Ca Linux sa devina si mai atractiv pentru gameri se asteapta o serie de jocuri interesante si incitante cum ar fi: Project Cars, The Witcher3, etc.

Steam pentru Linux este o aplicatie care ruleaza pe mai toate distributiile Linux: Ubuntu, Debian, PCLinuxOS, Mint, Sabayon, Vector Linuc, Mepis si lista continua. Chiar daca nu doriti sa cumparati jocuri exista cateva titluri gratuite care pot sa va tina ocupati timp indelungat.

Valve, dezvoltatorii si editorii fac in mod constant promotii cu reduceri substantiale. Pe platforma Steam gasiti jocuri sub 5 sau chiar 10 euro.

Cele mai multe distributii au aplicatia Steam inclusa in managerul de aplicatii sau il puteti descarca de aici.Niciun comentariu: