Posts

Showing posts from January, 2014

Creare shortcut compunere e-mail in LXDE

Image
Pentru a scrie un e-mail trebuie sa deschidem clientul de mail. De acum nu mai trebuie sa deschideti tot programul ci numai optiunea de scriere a e-mail-ului. In continuare va voi arata cum sa va creati un shortcut pentru compunerea unui e-mail: 1. clic dreapta pe desktop 2. alegeti Create New... si apoi Shortcut 3. se deschide o fereastra si dati un nume fisierului nou creat si apoi OK 4. se deschide o alta fereastra unde trebuie sa completati datele: - Name - numele programului - Command - introduceti comanda de compunere a email-ului sau faceti clic pe Browse... si cautati programul dorit (in Linux programele se gasesc in /File System/usr/bin): exemplu: usr/bin/thunderbird -compose - Tooltip - introduceti un text despre ce reprezinta fisierul - Change Icon - schimbati imaginea dorita Nota: Daca trimiteti email-uri la aceleasi persoane in fiecare zi puteti introduce urmatoarea comanda usr/bin/thunderbird -compose "to='exemplu@yahoo.com',cc='exemplu@gmail.

Pear OS - pa! pa!

Image
Pe site-ul pearlinux.fr, Davis Tavares, creatorul distributiei Pear OS Linux, a anuntat ca sistemul de operare nu va mai fi disponibil pentru descarcare. Distributia a fost vanduta catre o companie cunoscuta, pe care domnul Tavares nu ii divulga numele. Compania va folosi sistemul de operare pentru produsele proprii. Toate link-urile de descarcare au fost scoase de pe site-ul oficial, care nu mai este activ.

Activare NumLock in Ubuntu

Image
Pentru activarea automata a functiei NumLock de la tastatura trebuie sa urmti pasii urmatori: - deschideti Terminalul - instalati aplicatia numlockx: sudo apt-get install numlockx - editati fisierul lighdm.conf: sudo gedit /etc/lightdm/lightdm.conf - introduceti urmatoarea linie: greeter-setup-script=/usr/bin/numlockx on - salvati fisierul Dupa urmatoarea bootare a calculatorului numlock va fi activ.

Instalare LXmed - editor meniu pentru LXDE

Image
LXmed este o aplicatie mica, simpla, gratuita, opensource, usor de utilizat care va permite sa personalizati meniul LXDE. Puteti introduce singuri scurtaturi ale unor programe care nu se instaleaza pentru a putea fi accesate usor. LXmed este scris in limbajul de programare Java, asa ca trebuie sa aveti instalat in calculator si utilitarul OpenJDk Java sau altul. Pentru instalarea aplicatiei LXmed urmatii pasii urmatori: - deschideti Terminalul - wget http://garr.dl.sourceforge.net/project/lxmed/lxmed-20120109.tar.gz tar -xf lxmed-20120109.tar.gz - cd lxmed - chmod +x install.sh - sudo sh install.shwget http://garr.dl.sourceforge.net/project/lxmed/lxmed-20120109.tar.gz Dezinstalarea aplicatiei se face deschizand Terminalul si introducand comanda sudo /opt/lxmed/uninstall.sh. In caz de eroare incercati comanda aceasta: sudo chmod +x /opt/lxmed/uninstall.sh.