miercuri, 9 septembrie 2015

Xtreme Download Manager

Xtreme Download Manager este un download manager care ofera utilizatorilor un control mai bun asupra a ceea ce descarca ei. De asemenea, viteza de download creste si vine cu o multime de caracteristici care nu sunt de obicei disponibile sub acelasi acoperis.

Sa aruncam o privire la Xtreme Download Manager (XDM) pentru a vedea ce este diferit de alte programe din categoria sa.

Aceasta este o aplicatie bazata pe Java. Dezvoltatorii pun o multime de munca in imbunatatirea GUI-ului, astfel incat sa nu tradeze radacinile sale Java.

Instalarea aplicatiei:
1. fara instalare - 32bit si 64bit
2. Mint, Debian, Ubuntu si distributiile derivate - descarca aici
3. Fedora, Red HAT, Mageia si alte distributii Linux - descarca aici
4. Cod sursa - descarca aici
5. PCLinuxOS - instalarea aplicatiei se realizeza din managerul de programe Synaptic
6. Instalare din PPA pentru Ubuntu si distributiile derivate:
$sudo add-apt-repository ppa:noobslab/apps
$sudo apt-get update
$sudo apt-get install xdman

Utilizare
La prima utilizare, atunci cand deschideti aplicatia este o notificare care va informeaza despre extensii si programe de completare pentru integrarea browser-ului. Fereastra principala este destul de simpla si are cateva categorii in partea stanga pentru tipurile de fisiere descarcate, cum ar fi documente, comprimarea, muzica, clipuri video si programe.

O caracteristica a aplicatiei este aceea de a imparti descarcarea in segmente. Vine cu downloader de Youtube, care este destul de bun. Acesta permite utilizatorilor sa aleaga la ce rezolutie doriti sa descarcati de pe Youtube.

Bun
Este o aplicatie simpla care promite utilizatorilor o descarcare facila. Este la fel de bun ca celelalte aplicatii similare. Are integrat Youtube Downloader.

Rau
XDM nu prea are multe probleme dar cu toate acestea va redau urmatoarele probleme: indicatorul care ajuta utilizatorii sa adauge link-uri de descarcare pentru aplicatii nu poate fi inchis si este direct legata de fereastra principala; fisierul descarcat de pe Youtube este denumit generic videoplayback.

Concluzie
Xtreme Download Manager nu este o aplicatie faimoasa, dar versiunile noi vin cu caracteristici interesante. Daca nu va deranjeaza faptul ca foloseste Java, veti gasi XDM mai interesant si util decat v-ati imagina.


Niciun comentariu: