sâmbătă, 17 octombrie 2015

Avantajele programelor open source
Software-ul open source este un software al carui cod sursa este disponibil pentru modificare de catre orice persoana in vederea personalizarii in functie de nevoile lor. Licenta de program pastreaza dreptul persoanei de a modifica si personaliza in orice fel doresc.


Avantajele programului open source:
PERSONALIZARE
Capacitatea de a modifica programul in functie de nevoi este o diferenta majora intre sursa inchisa si software open source. Alegerea de a modifica software-ul permite dezvoltatorilor sa faca o solutie care vizeaza in special nevoile clientilor lor. Intreprinderile si companiile pot avea un mare avantaj cu software open source, deoarece aceasta este solutia pentru controlul lor de zi cu zi.

GRATUIT
Una dintre avantajele de utilizare a acestui software este faptul ca se poate obtine gratuit. Daca utilizatorii au nevoie de un program il pot descarca si incepe sa-l utilizeze. Acest lucru permite utilizatorului de a utiliza resursele economisite pentru dezvoltarea de programe si alte activitati, ceea ce duce la scaderea cheltuielilor ale unui proict.

SUPORT
In general, astfel de programe sunt sustinute de o comunitate mare de dezvoltatori care ofera si asistenta pentru dezvoltatorii care se confrunta cu dificultati.

ACCESIBILITATEA RESURSELOR
Pentru un program de succes, majoritatea organizatiilor de dezvoltare software asigura resurse calificate care pot exploata software-ul pentru a face o solutie smnificativa si utila pentru client.

SOLUTII ADMINISTRATIE INTREPRINDERI
iecare si fiecare industrie este diferita. Cerintele si problemele din fiecare sunt diferite la fel de mult ca si solutiile necesare pentru ei. Este aproape imposibil de a crea software-ul care va indeplini in intregime nevoile de orice fel de afacere. Sunt programe special create pentru zona de clientilor de afaceri.

In prezent exista un numar destul de mare de programe open source accesibile pe Internet, care pot fi descarcate in mod liber si deschis. Unele dintre popularele tehnologii web open source sunt: JAVA, PHP, Magento, WordPress, Joomla, etc., aceste tehnologii impreuna cu alte tehnologii open source permite factorilor de decizie din intreaga lume pentru a face solutii orientate catre client care sunt fiabile si flexibile. Proiectele de programe open source tind sa atraga o multime de dezvoltatori si cele mai excelente conributii de cod sunt de obicei acceptate. Caracteristica programelor open source tinde sa fie mai buna decat solutiile software proprietar, iar vulnerabilitatile de securitate sunt imediat remediate. Ca o concluzie codul sursa este liber obtinut, este gratuit pentru toata lumea si mereu actualizat.


Niciun comentariu: