sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Caja - managerul de fisiere din MATE


Caja este un descendent din vechiul file manager Nautilus. Veti gasi managerul de fisiere Caja in orice distributie care utilizeaza mediul desktop MATE.
Prezentare generala

Utilizarea aplicatiei
***Impartirea zonei principale: Pentru a imparti zona principala apasati F3.
***Fila noua: Pentru a deschide o fila noua apasati Ctrl+T. Pentru a inchide o fila apasati Ctrl+W.
***Dosar nou: Pentru a creea un dosar nou apasati Ctrl+Shift+N.
***Filtreaza dupa: Pentru a sorta fisierele faceti clic dreapta pe zona principala si alegeti Arrange Items si selectati o optiune.
***Cautare: Pentru a cauta fisiere apasati Ctrl+F.
***Vizualizare arborescenta: Pentru a schimba bara laterala in vedere arborescenta, faceti clic pe butonul de deasupra barei laterale si selectati Tree.
***Adaugare emblema: Pentru a adauga emblema intr-un folder faceti clic dreapta pe folderul dorit si alegeti Properties, apoi select pe tab-ul Emblems si selectati una sau mai multe embleme.
***Adaugare fundal: Caja poate seta fundal pentru zona principala. Pentru a seta un fundal deschideti meniul Edit si alegeti Background and Emblems. Va apare o fereastra unde puteti selecta o culoare sau un model, apoi clic pe Close. Zona principala va schimba automat fundalul.
***Schimbare logo folder: Pentru a modifica un logo folder, faceti clic dreapta pe folderul dorit, alegeti Properties faceti clic pe pictograma folder si selectati o imagine apoi apasati Open.


Niciun comentariu: