sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Player audio pentru Linux in stil winamp: Qmmp

Aplicatiile multimedia in Linux este in continua crestere si exista deja o mare varietate. Daca sunteti in cautarea unui stil Winamp, incercati aplicatia Qmmp. Aceasta are o interfata ca aplicatia Winamp din Windows si este usor de utilizat.

Qmmp este construit folosind bibliotecile Qt. Este capabil sa redea mp3, OGG, audio CD, midi si multe alte formate.

Pachetele de instalare Qmmp sunt disponibile pentru toate distributiile in managerul de programe.

Instalarea aplicatiei Qmmp in marea majoritate a distributiilor Linux se realizeaza din managerul de programe ale acestora: Arch Linux, Debian, Fedora, FreeBSD, Gentoo Linux, Mageia, PCLinuxOS, openSUSE, RedHat, Slackware, ALT Linux, Ubuntu, Linux Mint, etc.

Instalarea aplicatiei Qmmp in Ubuntu/Linux Mint si distributiile derivate se mai poate realiza cu ajutorul terminalului adaugand din PPA aplicatia:
$ sudo add-apt-repository ppa:forkotov02/ppa -y
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install qmmp qmmp-plugin-pack

Instalare skin-uri:
Dupa instalarea aplicatiei Qmmp, puteti schimba interfata pe care o doriti descarcand de la link-ul urmator fisierele in format zip: http://qmmp.ylsoftware.com/files/skins/qmmp-skins/.

Din meniul Qmmp accesati Settings. In fereastra aparuta va duceti la tab-ul Appearance in sectiunea Skin. Faceti clic pe butonul Add si selectati fisierele descarcate. Noile skin-uri ar trebui sa apara in lista si facand clic pe oricare skin din lista ar trebui sa se schimbe skin-ul.


2 comentarii:

Ion spunea...

Ciprian, La multi ani!, pentru ca tot am intrat in an nou. Am o rugaminte la tine (binenteles daca se poate) folosesc Mageia ca distributie linux siiii!, nu stiu cum sa instalez TvMaxe deoarece este rpm, nu este deb. Poti face un tutorial pe acesta tema? Multumesc anticipat. Numele meu este Ion Volosincu, iar adresa de mail este:ivolosincu@gmail.com

Ciprian Bugulet spunea...

Poti citi acest articol cum sa instalezi TV-MAXE fara pachetul RPM - http://pclinuxos-ro.blogspot.ro/2014/07/instalare-tv-maxe-fara-pachetul-rpm.html. Am folosit aceasta metoda pe PCLinuxOS.