miercuri, 17 februarie 2016

GDebi - aplicatie GUI pentru fisierele deb

Intr-un articol anterior am scris despre dpkg un utilitar de instalare a fisierelor deb in Terminal. Astazi va ofer un tutorial despre GDebi, un utilitar de instalare a fisierelor deb din interfata grafica.

GDebi este un utilitar simplu care va ajuta la instalarea fisierelor deb. El descarca si instaleaza automat pachetele necesare avand in acelasi timp acces la depozite pentru rezolvarea dependentelor.

Instalare GDebi
Instalarea aplicatiei Gdebi in Ubuntu si distributiile derivate se poate face din Ubuntu Software Center sau introducand in terminal urmatoarea comanda:
$ sudo apt-get install gdebi gdebi-core

Instalarea aplicatiei Gdebi in Debiab si distributiile derivate se poate face din managerul de pachete Synaptic sau introducand in terminal urmatoarea comanda:
$ sudo apt-get install gdebi

Utilizarea aplicatiei
1. descarcati un fisier deb
2. dati dublu clic pe fisierul deb sau din managerul de fisiere faceti clic dreapta pe fisier si alegeti Open With > Gdebi Package Installer unde va aparea ferestra GDebi.
3. clic pe butonul Install Package si va incepe descarcarea si instalarea aplicatiei si a dependentelor necesare.Niciun comentariu: