Nautilus - manager de fisier din Unity

Nautilus este managerul de fisier pentru mediul desktop Unity. Nautilus este predecesorul pentru managerii de fisiere cum ar fi Nemo si Caja. Nautilus este si managerul de fisiere pentru mediul desktop GNOME, care a fost redenumit ca Files.




Prezentare generala

Utilizarea aplicatiei
***Fila noua - puteti deschide alta fila apasand tastele Ctrl+T, iar pentru a o inchide apasati tastele Ctrl+W.
***Dosar nou - pentru a creea un dosar nou, faceti clic dreapta pe zona principala si alegeti Create Folder sau apasati combinatia de taste Ctrl+Shift+N.
***Stergere dosar - pentru a muta in cosul de gunoi slectati folderul si apasati tasta Delete. Pentru a sterge definitiv un dosar apasati combinatia de taste Shift-Delete.
***Bara de adrese - calea unui dosar este reprezentat ca un buton. Pentru a afisa bara de adrese normala apasati Ctrl+L, iar pentru a reveni apasati ESC.
***Locurile - bara laterala stanga se compune din dosare, partitii si facilitati de navigare de retea
***Vizualizare arborescenta - in panoul din stanga Nautilus nu ofera o vedere arborescenta. Nautilus are vedere arborescenta pe zona principala da utilizati modul List View. Pentru a face acest lucru, deschideti meniul Edit->Preferences si in fila Display bifati Navigate folders in a tree.
***Filtreaza dupa - puteti sorta fisierele dupa data, tip, nume si marime.
***Mount & Unmount - pentru a monta o partitie, trebuie doar sa faceti clic pe numele partitiei de pe bara laterala. Pentru a o demonta, trebuie doar sa faceti clic pe pictograma care arata un triunghi negru.
***Ascunde si afiseaza fisiere ascunse - pentru a afisa fisierele ascunse apasati combinatia de taste Ctrl+H, iar pentru a ascunde din nou fisierele apasati combinatia de taste Ctrl+H.
***Cautare - pentru a cauta fisiere apasati Ctrl+F, iar pentru a inchide modul de cautare apasati ESC.
***Schimbare pictograma dosar - pentru a schimba pictograma unui dosar faceti clic dreapta pe dosarul dorit si alegeti Properties si din clic pe pictograma dosar, apoi selectati pictograma dorita si alegeti Open. Pictograma se va schimba automat. Toate pictogramele le veti gasi in /usr/share/icons.


Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux