Personalizeaza Ubuntu utilizand Unity Tweak Tool


Unity Tweak Tool este un utilitar usor de utilizat pentru a configura mediul desktop Unity din Ubuntu. Acesta ofera utilizatorilor o interfata simpla si rapida, care va ajuta utilizatorii sa acceseze multe caracteristici utile cum ar fi: bara de lansare, cautarea, spatiul de lucru, ferestra, teme, icoane si fonturi pentru o experienta mai placuta.



Instalarea se face uilizand urmatoarea comanda in terminal:
$ sudo apt-get install unity-tweak-tool




1. Workspace switcher
Aceasta carcateristica permite utilizatorilor sa deschida mai mult de un spatiu de lucru. In mediul desktop Unity este dezactivata aceasta caracteristica, dar deschizand utilitarul Unity Tweak Tool accesand iconul Workspace Settings, asigurati-va ca butonul din dreptul Workspace switcher este pe ON.

2. Muta bara de lansare jos
Odata cu lansarea lui Ubuntu 16.04, utilizatorii pot sa mute bara de lansare din stanga in jos. Aceasta carcateristica nu se poate aplica pentru Ubuntu 15.10 si versiunile mai vechi. Pentru a muta cu usrinta bara de lansare deschidem Unity Tweak Tool clic pe pictograma Launcher si sub meniul Appearance alegeti Bottom.

3. Activati cu un singur clic minimizarea ferestrei
Activarea cu un singur clic aceasta caracteristica ne va ajuta pentru a minimiza fereastra aplicatiei deschise cu clic in loc de a da clic pe butonul de minimalizare. Pentru activarea acestei caracteristici deschideti Unity Tweak Tool, clic pe pictograma Launcher si bifati casuta din dreptul Minimize single window applications on clic.

4. Ascunde meniul Unity Dash
Putem ascunde meniul Unity Dash pentru a obtine mai mult spatiu de lucru. Pentru a ascunde cu usurinta meniul Unity Dash deschidem Unity Tweak Tool, clic pe pictograma Launcher
si pozitionati butonul pe ON din dreptul optiunii Auto-hide din sub meniul Behaviour.

5. Dezactivare cautare online in Unity
Ori de cate ori cautati in Unity, veti obtine mai multe rezultate si de la alte terte parti. Implicit cautarea online pe Ubuntu 16.04 este dezactivata. In cazul in care dorim sa dezactivam aceasta caracteristica deschideti Unity Tweak Tool, clic pe pictograma Search si casuta din dreptul Search online resource sa fie debifata.

6. Afiseaza numele de utilizator pe panou
In mod implicit numele de utilizator nu apare pe panoul din Unity. Putem activa aceasta caracteristica deschizand Unity Tweak Tool, clic pe pictograma Panel si bifatati casuta din dreptul Show my name.

7. Un desktop elegant
Daca ati instalat set-uri de teme si pictograme le putem schimba cu usurinta pentru a face desktop-ul pe gustul nostru accesand Unity Tweak Tool, clic pe pictograma Theme si Icons si alegeti tema si pictogramele pe care doriti sa le stati.

Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor