duminică, 8 ianuarie 2017

Curata cache-ul din Dopbox in LinuxAtunci cand stergeti fisiere din Dropbox, acestea nu se sterg definitiv, fisierele raman intr-un dosar cache ascuns de pe hard disk. Fisierele cache sunt eliminate in mod automat la fiecare trei zile.

In cazul in care aveti nevoie de spatiu, puteti sterge manual memoria cache prin stergerea fisierelor. In continuarea va voi arata unde este localizat folderul cache in Linux.Pentru a accesa managerul de fisiere (managerul de fisiere Caja), faceti dublu clic pe pictograma Home de pe desktop sau accesand pictograma de pe bara de meniu.


Trebuie sa afisati fisierele ascunse in managerul de fisiere. Pentru a face acest lucru mergeti la maniul View si marcati optiunea Show Hidden Files sau folositi combinatia de taste Ctrl+H.

Faceti clic pe Home->folderul [numele utilizator]->Dropbox. In folderul Dropbox faceti dublu clic pe folderul .dropbox.cache.

Selectati toate fisierele si folderele din .dropbox.cache, faceti clic dreapta si selectati Delete sau Move to Trash.

Am ales optiunea Delete unde va aparea o caseta de dialog pentru a confirma sau anula stergerea fisierelor si a folderelor.

Dropbox pastreaza fisierele sterse de pe serverele lor timp de 30 de zile. Stergerea fisierelor cache de pe computer nu afecteaza fisierele sterse care sunt stocate pe serverele lor. Fisierele sterse din contul Dropbox pot fi inca recuperate in termen de 30 de zile. Daca articolul va fost de ajutor dati un like, distribuiti-l sau lasati un comentariu.


Niciun comentariu: