Peppermint OS - partea I


DESPRE



Peppermint este o distributie usoara bazata pe Ubuntu Linux, cu un accent pe viteza si simplitate. Datorita programului Ice, multe aplicatii web arata si se simt foarte similar cu aplicatiile native care se integreaza cu meniul si desktop-ul. Peppermint se bazeaza pe pachetele disponibile prin intermediul arhivelor din Ubuntu.

Peppermint utilizeaza o interfata care sa fie pe placul utilizatorilor. Mediul desktop implicit folosit de Peppermint este LXDE, care s-a dovedit de timp ca este usor de utilizat, rapid si prietenos cu resursele sistemului. Mediul desktop este prezentat cu un panou in partea de jos a ecranului.


Instalarea aplicatiilor in Peppermint se poate realiza cu ajutorul Software Manager importat din Linux Mint sau cu ajutorul managerului de pachete Synaptic.

Peppermint ofera un meniu whisker ca cel din mediul grafic Xfce 4. S-a inlocuit Chrome cu Firefox avand suport Flash, deoarece Google a renuntat la suportul pentru sistemele pe 32 biti. Printre aplicatii puteti gasi Dropbox, Transmission, Network Manager, vizualizator de documente, vizualizator imagini, VLC, aplicatie de arhivare, un calculator, un editor text si alte aplicatii pe care va las sa le descoperiti singuri.

Pentru un sistem de operare modern, Peppermint este una din distributiile care au cerinte de sistem reduse. Specificatii minime recomandate:
- RAM: 1Gb
- HDD: 4Gb
- CPU: x86 sau X86_64
- VGA: nVidia, ATI, INTEL

Peppermint este o alegere buna pentru calculatoare cu hardware si specificatii mai vechi.

1-2-3-4-5-6


Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0