Peppermint OS - partea a II-a


INSTALARE PEPPERMINT OS



1. Descarcarea distributiei
Fireste, primul lucru care va trebui sa faceti este de a descarca imaginea distributiei. Descarcarea imaginii se realizeaza accesand peppermintos.com. Veti gasi imagini ale distributiei pe 32bit si 64bit.
http://peppermintos.com

2. Scrierea pe un DVD/USB
Dupa descarcarea imaginii va trebui sa o scriem pe un DVD/USB. In functie de sistemul de operare pe care il folositi se poate folosi pentru scrierea imaginii pe un stick USB, Rufus daca utilizati Windows, uNetbootin pentru MacOS, uNetbootin si Etcher pentru Linux.

3. Rulati live DVD/USB
Instalarea distributiei Peppermint OS este un proces usor. Bootati de la o unitate DVD sau USB nu inainte de a seta in BIOS ordinea de incarcare a dispozitivului. Computerul ar trebui sa porneasca intr-o sesiune live a distributiei Peppermint si pentru a incepe instalarea faceti clic pe pictograma Install Peppermint de pe desktop.

4. Alegerea limbii
Prima fereastra de intampinare va cere sa alegeti limba pentru programul de instalare unde faceti clic pe ea si apasati pe butonul Continue.

5. Verificarea cerintelor
Dupa ce ati ales limba, vi se ofera o lista de verificare pentru a va asigura ca calculatorul este gata pentru instalarea distributiei Peppermint. Conectarea la Internet nu este obligatoriu. Eu va recomand ca toate actualizarile sa le efectuati dupa ce instalarea s-a terminat. Apasati pe Continue.

6. Setarea retelei
Urmatorul ecran va cere sa se conecteze la Internet. Nu faceti  nici o setare si apasati pe Continue.

7. Selectati tipul de instalare
Acest ecran variaza in functie de ceea ce aveti instalat in calculator. Daca aveti Windows sau alta versiune de Linux instalat, veti fi intrebat daca doriti sa instalati alaturi de aceste sisteme de operare, daca doriti sa inlocuiti totul sau altceva.

In cazul in care doriti dual boot alegeti prima optiune. Optiunea altceva va duce intr-o versiune de GParted, prin care puteti configura manual aspectul partitiilor.

Alegeti optiunea potrivita pentru nevoile dumneavoastra si faceti clic pe Continue.

8. Selectarea locatiei
Ecranul urmator va cere sa alegeti unde va aflati. Dati clic pe harta pentru a selecta locatia si apasati apoi pe Continue.

9. Selectati aspectul tastaturii
Dupa ce ati ales aspectul tastaturii faceti clic pe Continue.

10. Creeare utilizator
Suntem aproape de terminare. Urmatorul pas este creearea utilizatorului. Introdu numele tau si un nume pentru calculator. Alege apoi un nume de utilizator si o parola dupa care faceti clic pe Continue.

11. Copierea fisierelor
Peppermint va incepe sa copieze fisierele pe hard si atunci cand acest lucru este finalizat noul sistem este instalat.

12. Repornirea calculatorului
Dupa terminarea instalarii vi se ofera optiunea de a continua in modul live sau reporniti calculatorul si puteti incepe sa-l utilizati in mod corespunzator.

1-2-3-4-5-6

Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux