sâmbătă, 1 aprilie 2017

Cum sa executati pachetul *.appimage

AppImage este un format de pachet software universal pentru toate distributiile Linux. Acest format a facut software-ul de instalare extrem de usor: pentru a rula o aplicatie nu aveti nevoie decat sa descarcati fisierul cu extensia appimage, il rulati si aplicatia se va deschide. Nu trebuie sa instalati alte programe suplimentare. Acest tip de fisier este similar cu fisierul exe de pe Windows.

Dezvoltatorii au ambalat aplicatiile lor si in acest format .appimage printre care enumar: GIMP, Inkscape, Scrobus, Krita, Mypaint, etc. Pentru a vedea lista disponibila accesati acest link.

Pentru a face executabil un fisier cu extensia appimage urmati pasii:
- faceti clic dreapta pe fisierul cu extensia .appimage si selectati Properties
- in fereastra deschisa mergeti la tab-ul Permissions si bifati optiunea Allow executing file as program si apoi clic pe Close
- faceti dublu clic pe aplicatie pentru a incepe rularea ei

Acest articol va aratat cum sa faceti fisierele cu extensia appimage executabile. Aceste fisiere ruleaza pe orice distributie Linux. O alta locatie de unde puteti sa descarcati astfel de fisiere este si https://www.linux-appimages.org/. Daca articolul va fost de folos dati un like, distribuiti-l sau lasati un comentariu.


Niciun comentariu: