Linux Mint Debian Edition

Distributia Linux Mint este una dintre cele mai populare distributii desktop disponibile. Proiectul are cateva editii oficiale si cateva editii comunitare, majoritatea bazandu-se pe sistemul de operare Ubuntu.Linux Mint Debian (LMDE) este o ramura a proiectului  Mint care combina unitatile populare si convenabile ale lui Mint cu pachetele Debian. LMDE foloseste Debian Testing ca baza si adauga o instalare grafica frumoasa si un numar de instrumente administrative utile. LMDE ofera doua beneficii fata de editiile Mint ale Ubuntu: primul beneficiu este ca necesita mai putine resurse, ceea ce inseamna un desktop mai usor mai si mai rapid; al doilea beneficiu este ca LMDE este o distributie de lansare, ceea ce inseamna ca pachetele sunt actualizate in mod constant, eliminand necesitatea reinstalarii sistemului de operare. LMDE nu va putea utiliza depozitele PPA ale Ubuntu si alte tehnologii specifice Ubuntu.

LMDE este disponibila in doua editii MATE si Cinnamon. Ambele editii sunt disponibile pe 32 bit si pe 64 bit. Lansarea pentru prima data a LMDE ne aduce un ecran clasic Linux Mint. Pentru instalarea de software suplimentar exista doi administratori de pachete grafice: mintinstall care ofera o interfata placuta si prietenoasa in care sa navigam prin categorii de programe software si Synaptic un manager de pachete clasic care ne permite sa cautam si sa instalam aplicatii. In system tray va apare o notificare care ne anunta ca actualizarile software sunt disponibile.

LMDE vine cu o colectie utila de software desktop. Prin intermediul meniului de aplicatii veti gasi browser-ul Firefox, player-ul multimedia VLC, clientul de email Thunderbird, software-ul de mesagerie Pidgin, clientul de torrent Transmission, GIMP, LibreOffice, Brasero, etc. Explorand in continuare meniul aplicatiei, gasim un monitor de sistem, o intreaga colectie de aplicatii de configurare desktop pentru MATE, un manager de arhive, editor text, calculator, manager de retea, manager de servicii, manager de imprimanta, firewall, etc. LMDE se livreaza cu o colectie de compilatoare GNU, suport Flash, codec-uri Java si multimedia.

Scopul principal al sistemului de operare Linux Mint Debian Edition este de a face Debian mai atractiv, usor de utilizat si usor de utilizat. Poate fi folosit acasa cat si la birou. Aceasta include aceleasi aplicatii puternice, suport pentru numeroase componente hardware, o comunitate uimitoare si multe alte caracteristici atractive.

Pentru descarcarea distributiei Linux Mint Debian Edition accesati link-urile de mai jos:
***32bit: MATE & Cinnamon
***64bit: MATE & Cinnamon


Recomandare sistem




CPU: x86 sau x86-64
RAM: 512Mb-1gb
HDD: 20Gb
GPU: 1024x768
DVD drive: da
USB port: da




Comments

Postari populare

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Simplificați-vă sarcinile în Linux

smem - o privire mai detaliată asupra utilizării memoriei în Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux

Convertiți imaginile HEIF în JPG sau PNG pe Linux