sâmbătă, 10 iunie 2017

Quod Libet - player audio pentru Linux

Stiu ca exista zeci de playere audio disponibile pe Linux, dar  va voi arata in continuare un player audio open source si prietenos cu resursele calculatorului: Quod Libet.

Quod Libet este un player audio modern scris in Python si bazat pe GTK+, al carui scop este sa va ajute sa va organizati mai bine melodiile. Dispune de un editor de tag-uri incorporat, prodcast-uri, codare radio, radio pe Internet si altele.  In calitate de media player nu este cu nimic special. Ce-l face special este biblioteca, unde puteti face lucruri incredibile. Organizatorul bibliotecii este capabil sa gestioaneze biblioteci mari de 10000 de melodii.

Printre caracteristici amintim: redare aleatorie, plugin-uri, editare tag-uri, adaugarea/eliminarea de fisiere audio, radio pe Internet, suport audio, etc.

Instalare Quod Libet:
***Ubuntu
$ sudo add-apt-repository ppa:lazka/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install quodlibet

***Debian
$ sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 5A62D0CAB6264964
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install quodlibet

***Fedora
# dnf config-manager --add-repo http://download.opensuse.org/repositories/home:lazka0:ql-stable/Fedora_25/home:lazka0:ql-stable.repo
# dnf install quodlibet

***openSUSE
- instalare din managerul de pachete

***Arch Linux
$ pacman -S quodlibet

Interfata aplicatiei
1. bara de meniu
2. controalele player-ului
3. informatii despre melodia curenta
4. lista de melodii
5. comenzi de redare
6. informatii despre melodii

Quod Libet este o aplicatie software utila pentru redarea melodiilor si editarea informatiilor. Are un timp de raspuns bun, o interfata intuitiva si nu impovareaza performantele calculatorului. Daca articolul va fost de ajutor, impartasiti acest articol pe retelele sociale sau sa lasati un comentariu.


Niciun comentariu: