vineri, 8 septembrie 2017

Cum sa utilizati plugin-uri in ONLYOFFICE Desktop Editors

Suita de birou ONLYOFFICE Desktop Editors permite utilizatorilor sa editeze documente text, foi de calcul si prezentari offline. De la versiunea 4.1.2, ONLYOFFICE Desktop Editors este distribuit sub licenta AGPLv3. Codul sursa este disponibil pe GitHub.

ONLYOFFICE Desktop Editors ofera suport pentru plugin-uri, putand extinde functionalitatea suitei de birou, aducand o productivitate mai sporita.

Descarcarea plugin-urilor se face introducand in terminal comanda:
$ git clone https://github.com/ONLYOFFICE/sdkjs-plugins.git

Pentru a aduce plugin-ul dorit in suita de birou ONLYOFFICE Desktop Editors urmati pasii de mai jos. Vom lua ca exemplu plugin-ul clipart.
1. dupa ce ati descarcat plugin-urile de pe GiHub mergeti in directorul sdkjs-plugins si intrati in clipart.
2. selectati toate fisierele din directorul clipart.
3. arhivati fisierele selectate facand clic dreapta si alegeti Compress. Extensia fisierului arhivat sa fie selectat zip si apasati Create.
4. faceti clic dreapta pe fisierul arhivat clipart.zip si selectati Rename... Inlocuiti extensia zip cu plugin.
5. deschideti aplicatia ONLYOFFICE Desktop Editors si trageti fisierul clipartt.plugin peste pagina principala a suitei de birou.
6. deschideti un document, iar pictograma cu plugin-uri va aparea in panoul din stanga. Faceti clic pe aceasta pentru a deschide lista plugin-urilor adaugate.

In acest fel puteti adauga plugin-urile pe care le doriti in suita de birou ONLYOFFICE Desktop Editors, facandu-l cat mai productiv pentru dumneavoastra. Daca va placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau lasati un comentariu.


Niciun comentariu: