Instalare TV-MAXE fara pachetul rpm




TV-MAXE este o aplicare care ofera posibilitatea de a viziona posturi tv si asculta radio prin intermediul diferitelor fluxuri cum ar fi sopcast. Se pot viziona un numar mare de canale romanesti si internationale.






Pentru a instala TV-MAXE urmati pasii de mai jos:
1. descarcati ultima versiune a aplicatiei TV-MAXE de aici
2. descarcati aplicatia sopcast si librariile libstdc++5 si dezarhivatile
3. dezarhivati arhiva tv-maxe, deschideti un manager de fisier (Dolphin, Thunar, PCManFM, etc.) ca super user. Navigati catre /usr/share/ si creati un director numit tv-maxe in care copiati continutul directorului tv-maxe dezarhivat si aplicatia tv-maxe o copiati in /usr/bin/.
4. tot in modul super user din folderul sp-auth copiati sp-sc-auth in /usr/bin/, iar din folderul usr copiati cele doua librarii libstdc++.so.5 si libstdc++.so.5.0.1 in /usr/lib/.
5. pentru o functionare corecta mai instalati din Synaptic urmatoarele pachete: python-imaging si rtmpdump.

Pentru a avea aplicatia TV-MAXE in meniu deschideti aplicatia Menu Editor faceti clic pe meniul video, alegem New Item si facem urmatoarele setari: la Type selectam Application, Name scriem numele aplicatiei, Command alegem fisierul executabil tv-maxe, faceti clic pe icoana din stanga pentru a alege o imagine pentru aplicatie.

...:::BONUS:::... pentru a viziona mai multe programe va recomand sa intrati in meniul TV-maxe->Preferences->Subscriptions faceti clic pe Add si la Address introduceti urmatoarea adresa http://streams.magazinmixt.ro/tv-maxe.db apoi clic pe Add si Save.

Acest articol va aratat cum sa instalati TV-MAXE pe distributiile PCLinuxOS, Fedora, Mageia, etc. pentru a putea viziona posturile tv favorite. Daca va placut articolul distrubuiti-l pe retelele sociale sau lasati un comentariu.


Comments

Postari populare

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Simplificați-vă sarcinile în Linux

smem - o privire mai detaliată asupra utilizării memoriei în Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux

Convertiți imaginile HEIF în JPG sau PNG pe Linux