joi, 16 noiembrie 2017

Actualizati calculatorul de la Fedora 26 la Fedora 27

Fedora 27 a fost lansat recent, iar in acest articol va voi arata instructiunile de actualizare. Cel mai simplu mod de actualizare la Fedora 27 este sa utilizati managerul de pachete GNOME Software daca utilizati Fedora Workstation.

Pentru actualizarea sistemului la Fedora 27, deschideti managerul de pachete GNOME Software si accesati fila Updates. Asteptati cateva momente pentru reimprospatarea listei cu actualizari sau faceti clic pe butonul Refresh si ar trebui sa vedeti noua versiune Fedora. Faceti clic pe butonul Download pentru a va actualiza sistemul de operare de la Fedora 26 la Fedora 27. Actualizarea va dura ceva timp in functie de conexiunea la Internet si de specificatiile calculatorului.

O alta metoda de actualizare este cea prin utilizarea liniei de comanda. Este o metoda recomandata pentru servere sau daca utilizati alt mediu desktop in afara de GNOME.

Inainte de aincepe actualizarea cu ajutorul liniei de comanda, asigurati-va ca aveti toate actualizarile instalate, deci executati urmatoarea comanda:
$ sudo dnf upgrade --refresh

Dupa ce au fost instalate actualizarile, reporniti sistemul si executati urmatoarea comanda pentru a instala plugin-ul de upgrade pentru managerul de pachete DNF.
$ sudo dnf install dnf-plugin-system-upgrade

Dupa instalarea plugin DNF, continuati sa actualizati la Fedora 27 executand urmatoarea comanda:
$ sudo dnf system-upgrade download --releasever=27

Odata descarcate pachetele cu succes, rulati urmatoarea comanda pentru a reporni si a actualiza Fedora 26 la Fedora 27:
$ sudo dnf system-upgrade reboot


Niciun comentariu: