sâmbătă, 23 decembrie 2017

Cele mai frumoase medii desktop


Cand vine vorba de alegerea unei distributii Linux, un lucru care influenteaza optiunile multor utilizatori este mediul dektop cu care vine distributie Linux. Ca atare, multe distributii ofera variante cu medii desktop diferite pentru a raspunde nevoilor specifice ale utilizatorilor. Unele medii desktop sunt preferate datorita stabilitatii lor, sau familiaritatii lor si multe altele sunt populare din cauza esteticii. Astazi va prezint unele dintre cele mai frumoase medii desktop.
Budgie
Budgie Desktop este un mediu desktop aparut in 2013. Scopul lui budgie este de a oferi o experienta familiara, moderne si functionala. Budgie se concentreaza pe simplitate si eleganta si este conceputa cu gandul la utilizatorul modern. Este un desktop bogat in functii care utilizeaza cele mai moderne tehnologii. De la infiintare, proiectul a inregistrat numeroase imbunatatiri si evolutii, in timp ce dezvoltatorii incearca sa imbunatateasca continuu pentru a se potrivi mai bine nevoilor tot mai mari ale utilizatorilor. Pentru a testa acest mediu desktop testati distributiile Solus (Budgie este mediul desktop implicit) sau Ubuntu-Budgie.

Deepin Desktop Environment
Deepin Desktop Environment este mediul desktop implicit creat pentru distributia Linux Deepin. Deepin este o distributie eleganta, lustruita si usor de utilizat. Acesta este disponibil si pe alte distributii Linux, cum ar fi: Ubuntu, Manjaro si Arch. Cu un panou lateral care va permite sa configurati toate setarile de sistem si personalizarea, mediul desktop Deepin ofera ceva diferit revigorant.

GNOME 3
GNOME 3 a fost conceput pentru a fi usor de utilizat. Prezentarea generala a activitatilor este o modalitate usoara de a accesa toate sarcinile de baza. Este nevoie doar de o apasare a unui buton pentru a vizualiza ferestrele deschise, pentru a lansa aplicatii sau daca aveti mesaje noi. GNoME 3 este implicit pe majoritatea distributiilor Linux, inclusiv Ubuntu, Fedora, Debian, openSUSE si multe altele.

KDE Plasma 5
KDE Plasma 5 este construita pe widget-uri, permitandu-va sa mutati, sa amestecati, sa adaugati si sa eliminati aproape totul pentru a va perfectiona mediul de lucru. Plasma este mai rapida si mai eficienta, folosind mai putine resurse decat desktop-ul de generatie anterioara. Plasma ofera un desktop grafic avansat si prietenos, o varietate de aplicatii si mai multe caracteristici integrate decat orice alt mediu desktop pentru Linux. Multe dintre distributiile Linux ofera acest mediu desktop: Fedora, RoSA, Korora, Arch Linux, linux Mint, Mageia, Debian, Kubuntu, Manjaro, etc.

Pantheon
Pantheon este mediul desktop implicit creat initial pentru distributia elementary OS. Pantheon este frumos, usor de utilizat, rapid si aduce ceva nou desktopu-urilor linux. Are unele asemanari cu GNOME Shell si MacOS in special.

Acestea sunt unele din cele mai frumoase medii desktop pentru distributiile desktop. Daca va placut articolul ditribuiti-l pe retelele sociale sau impartasiti gandurile dvs. lasand un comentariu.


Niciun comentariu: