Namib GNU/Linux: o noua distributie bazata pe Arch


Astazi va voi prezenta o noua distributie Linux. Namib GNU/Linux, asa cum este denumita, este o distributie bazata pe Arch, care ofera o instalare grafica si un mediu desktop clasic.


Namib GNU/Linux este dezvoltat si intretinut de Meerkat Software cu sediul in Tokelau, Noua Zeelanda. Aceasta distributie este in prezent disponibila in doua limbi engleza si franceza. Suporta si alte limbi, dar trebuie sa le adaugati manual cu ajutorul aplicatiei Namib Settings Manager.



Caracteristicile distributiei:
***actualizare rolling - Namib GNU/Linux urmeaza actualizarile de rulare, asigurand ca sistemul este intotdeauna actualizat fara a reinstala intregul sistem de operare.

***interfata - vine cu o interfata de utilizator foarte simpla. Este foarte personalizabil, flexibil si usor de utilizat. Namib GNU/Linux foloseste ca mediu desktop implicit MATE.

***instalare - instalarea distributiei se face cu ajutorul unui instrument GUI numit Calamares. Instrumentul de instalare ofera instructiuni usor de inteles chiar si pentru cei incepatori.

***performanta - este extrem de flexibil si eficient din punct de vedere al resurselor.

***aplicatii - vine cu o colectie de programe implicite pentru a va usura viata. Instalarea altor aplicatii se poate face din depozitul software Pamac.

***compatibilitate - Namib GNU/Linux vine cu o foarte buna colectie de drivere hardware, asigurand cea mai mare portabilitate.

Namib GNU/Linux se incarca fara probleme de pe DVD sau stick USB intr-o sesiune live pe deplin functionala. De asemenea, dupa incarcarea distributiei apare o fereastra pentru a continua procesul de instalare, dar daca doriti sa ramaneti in sesiunea live faceti clic pe butonul Cancel.

Daca sunteti multumiti de faptul ca Namib GNU/Linux lucreaza foarte bine cu hardware-ul dvs., faceti clic pe pictograma Install Namib GNU/Linux pentru a instala distributia pe calculatorul dvs.

Obtinerea distributiei Namib GNU/Linux
Pentru a descarca distributia Namib GNU/Linux accesati urmatorul link https://namib.meerkat.tk/download/. Mediul desktop implicit folosit este MATE, dar Namib GNU/Linux ofera si alte medii ca GNOME, KDE si Xfce, pentru a atrage cat mai multi fani.

Aplicatiile
Namib GNU/Linux va ofera aplicatii preinstalate. Sunt incluse accesoriile din mediile desktop ca managerul de fisiere, calculatorul, cautare, arhivare, etc. De asemenea vine preinstalat si cu alte aplicatii in mod implicit, GIMP, LibreOffice, GNOME MPV, MPV Media Player, Brasero, Rythmbox, etc. Dezvoltatorii Namib au construit codec-uri preinstalate pentru a reda fisiere multimedia si pentru instalarea automata a software-ului necesar pentru hardware-ul dvs.

Instrumente de sistem
Din Control Center puteti configura setarile personalizate ale sistemului. Aici puteti configuta reteaua, firewall-ul, setari de administrator, personaliza desktop-ul, etc. Namib GNU/Linux include suport pentru instalarea kernel-ului si a altor limbi.

Personalizare
Mediul desktop MATE fiind mediul implicit instalat pentru Namib GNU/Linux, vine cu o bara situata in partea de jos a ecranului ce contine meniul si o zona de notificari. MATE este un desktop bun pentru utilizatorii noi. Puteti personaliza mediul desktop adaugand extensii, modifica pictogramele sau tema, schimba wallpaper-ul.

Namib GNU/Linux a sosit in lumea Linux pentru a oferi ususirnta si confortul sistemelor construite in jurul familiei Debian. Pentru a fi atragator pentru utilizatori, Namib GNU/Linux va ofera si alte medii desktop suplimentare.

Daca va placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau impartasiti gandurile dvs. lasand un comentariu.


Comments

Postari populare

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Thunar File Manager - introducere

Avantajele programelor open source