DuZeru OS: asa cum ar trebui sa fie

Exista multe distributii Linux pe piata la ora actuala. Fiecare distributie avand particularitatile si software propriu instalat, cele mai multe fiind dezvoltate de colaboratori, in timp ce alte distributii sunt superbe opere de arta pe desktop, iar altele ofera o distributie de birou capabila sa faca Linux o experienta simpla, cu un pic de eleganta. Diferenta dintre ele este filozofia si misiunea ei. DuZeru OS este unul dintre sistemele de operare care doreste sa satisfaca cat mai mult urilizatorii ocazionali, profesionistii sau studentii. Prima versiune a aparut pentru descarcare pe 26 ianuarie 2015.


O astfel de distributie este DuZero OS care este dezvoltata in Brazilia si se bazeaza pe Debian. Aceasta distributie ofera ca desktop implicit XFCE 4.12.1, ceea ce face ca DuZero OS sa devina un concurent serios in arena distributiilor Linux usoare.

Cerinte de sistem:
CPU: 1.0 GHz x64
RAM: 512 Mb
HDD: 5Gb
VGA: 640x480

Fiind o distributie relativ noua, nu veti gasi prea multa documentatie. DuZeru OS este o distributie simpla de utilizat si usor de inteles, unde instalarea si utilizarea programelor nu este o provocare.

Cu toate acestea, nu se diferenteaza prea mult de alte distributii, fiind un avantaj deosebit pentru utilizatorul mediu. Este o distributie simpla care face ca utilizatorii sa stie imediat cum sa lucreze.

Instalarea distributiei este la fel de usoara ca instalarea unei aplicatii.

La conectare sundeti imtampinati de o fereastra de Bun venit! ce contine cateva optiuni:
- ABOUT - introducere in sistemul de operare DuZeru
- TIPS - cateva sfaturi ce priveste instalarea, instalarea kernel-ului, personalizarea desktop-ului, setari de sistem si informatiile despre sistem
- CONTACT - cum sa contactati dezvoltatorii

DuZeru nu vine cu prea multe aplicatii implicite, acesta lasand la atitudinea utlizatorilor sa instaleze aplicatiile dorite. Printre aplicatii amintim: Calculator, Archive Manager, GDebi Package Installer, Google Chrome, Run Program, File Manager, Screenshot, Software Manager, System Monitor, Stacer, Terminal, Text Editor, DuZeru Control Center, etc.

DuZeru include un Software Manager de unde puteti instala aplicatii. Acesta este foarte famialiar pentru orice utilizator.

Kernel Installer este zona in care DuZeru OS se indeparteaza de utilizatorul mediu. De aici puteti instala ultimele versiuni de kernel.

DuZeru Control Center se gaseste in meniu in partea dreapta a barei de cautare, pictograma fiind reprezentata printr-o roata. In Control Center puteti configura sistemul si vedea informatiile despre sistem.

Din Control Center puteti deschide aplicatia Stacer. Stacer este un instrument care va permite sa optimizati sistemul in numeroase moduri. In Stacer puteti: obtine informatii de sistem, gestiona aplicatiile de pornire, curatarea sistemuluiconfigurarea/gestionarea serviciilor, gestionarea proceselor, dezinstalarea pachetelor, utilizarea resurselor, gestionarea depozitelor apt, configurare Stacer.

Pentru a incerca aceasta distributie descarcati-l de aici.

Daca sunteti in cautarea unei distributii Linux solide si simple, care se potriveste pentru utilizatorii noi, ar trebui sa luati in considerare cu siguranta aceasta aroma de Linux. Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau impartasiti gandurile dvs. lasand un comentariu.


Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor