Instalati codec-uri multimedia in Manjaro


Toate distributiile Linux folosesc codec-uri pentru a permite utilizatorilor sa vizualizeze un fisier video sau sa asculte un fisier audio. Linux are diverse codec-uri pe care le foloseste atunci cand sunt redate fisiere multimedia. Acest articol va arata cum sa instalati codec-uri multimedia in Manjaro.

Codec-urile multimedia sunt instrumente care fac ca fisierele multimedia precum MP3 sau MOV sa fie redate fara a avea de a face cu programul in care au fost create. Pentru utilizatorii Linux, codec-urile multimedia nu sunt intotdeauna disponibile in mod implicit, ceea ce poate fi o problema daca doriti sa rulati fisiere multimedia. Codec-urile multimedia constau in mai multe pachete care sunt necesare pentru a rula mai multe tipuri de fisiere media. 

Instalarea codec-urilor multimedia
Sistemul de operare Manjaro va permite sa redati majoritatea fisierelor multimedia. Cu toate acestea, exista si fisiere multimedia pe care nu le poate reda, asa ca instalati codec-urile multimedia urmand pasii de mai jos:
1. deschideti terminalul

2. actualizati pachetele
$ sudo pacman -Syu

3. dupa actualizare utilizati comanda de mai jos pentru a instala codec-urile multimedia
$ sudo pacman -S jasper lame libdca libdv gst-libav libtheora libvorbis libxv wavpack x264 xvidcore dvd+rw-tools dvdauthor dvgrab libmad libmpeg2 libdvdcss libdvdread libdvdnav exfat-utils fuse-exfat a52dec faac faad2 flac

Este recomandat sa instalati codec-uri multimedia in Manjaro, deoarece este posibil sa nu puteti reda toate fisierele media. Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma va ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

O privire asupra lui Linux Mint 22 "Wilma"

Lucruri de făcut după instalarea distribuției Linux Mint 22

Cicada3301: noua amenințare ransomware pe Linux

Instalați Linux Mint 22 "Wilma"

Instalați browserul Librewolf pe Debian 12

Aura 4.0: revoluția managementului de pachete pe Arch Linux

Linux Mint 22 - review

Showtime: noul player video al GNOME pentru a înlocui Totem

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

Sfaturi si trucuri dupa instalarea distributiei Ubuntu 22.04