Instalarea mediului desktop XFCE pe Arch Linux


Arch Linux, este o distribuție Linux populară cunoscută pentru configurabilitatea să vastă și performanța sa robustă. Cu toate acestea, spre deosebire de alte distribuții, Arch nu vine cu un mediu desktop preinstalat, permițând utilizatorilor să aleagă mediul desktop preferat. Unul dintre cele mai populare medii desktop pentru Arch Linux este XFCE.

XFCE este un mediu desktop ușor și rapid, care oferă o experiență de utilizare intuitivă, precum și pentru cei care doresc un mediu desktop mai tradițional. În continuarea articolului veți parcurge pașii necesari, de la actualizarea sistemului și instalarea pachetelor XFCE și configurarea unui manager de afișare.

Instalare XFCE:
1. actualizați sistemul: înainte de ainstala mediul desktop XFCE, este important să vă actualizați distribuția Arch Linux
$ sudo pacman -Syu

2. instalați mediul desktop XFCE: acest pas va instala pachetele esențiale pentru mediul desktop XFCE, precum și o colecție de plugin-uri și instrumente suplimentare.
$ sudo pacman -S xfce4 xfce4-goodies

3. instalați managerul de afișare: după instalarea mediului desktop XFCE, trebuie să instalați managerul de afișare. Acesta se ocupă de gestionarea sesiunilor și de autentificarea utilizatorilor în timpul autentificării.
$ sudo pacman -S lightdm lightdm-gtk-greeter

4. activați LightDM: după ce ați instalat LightDM trebuie să activați LightDM utilizând următoarea comandă.
$ sudo systemctl enable lightdm

5. reporniti sistemul

După ce ați repornit sistemul veți fi întâmpinați de mediul desktop XFCE, care îl puteți personaliza conform preferințelor dumneavoastră, instalând programe suplimentare și configurând setările desktop-ului.

Așadar dacă v-a plăcut articolul informativ "Instalarea mediului desktop XFCE pe Arch Linux" distribuiți-l pe rețelele sociale sau scrieți în caseta de comentarii întrebările și sugestiile dumneavoastră, deoarece mă ajută să îmbunătățesc sau să corectez conținutul.


Comments

Postari populare

O privire asupra lui Linux Mint 22 "Wilma"

Lucruri de făcut după instalarea distribuției Linux Mint 22

Cicada3301: noua amenințare ransomware pe Linux

Instalați Linux Mint 22 "Wilma"

Instalați browserul Librewolf pe Debian 12

Aura 4.0: revoluția managementului de pachete pe Arch Linux

Linux Mint 22 - review

Showtime: noul player video al GNOME pentru a înlocui Totem

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

Sfaturi si trucuri dupa instalarea distributiei Ubuntu 22.04