Editați fișiere PDF pe Linux cu ONLYOFFICE Desktop Editors


Editarea fișierelor PDF în Linux nu mai este un obstacol pentru utilizatori. Există editori PDF gratis care se potrivesc oricărui utilizator. Dacă trebuie să lăsați comentarii, să editați textul existent sau să adăugați o nouă casetă text, să inserați o imagine, să ștergeți unele pagini, atunci ONLYOFFICE Desktop Editors vă oferă un editor PDF cu funcții de bază.


ONLYOFFICE Desktop Editors este o suită de birou completă, care vă oferă posibilitatea de a crea documente text, foi de calcul, prezentări și editor de fișiere PDF în aceeași interfață. Cu modul de editare a fișierelor PDF integrat, puteți să vă ocupați de fișierele PDF fară a mai avea nevoie de alte aplicații.

Instalarea suitei de birou ONLYOFFICE Desktop Editors o puteți face accesând articolul "Instalați ONLYOFFICE Desktop Editors pe Linux". Atât în versiunile de desktop, cât și cele din cloud ale suitei, editorul PDF are aceleași caracteristici de editare.

Comutați între modurile de vizualizare și editare în ONLYOFFICE PDF
Când deschideți un fișier PDF în ONLYOFFICE, este activat modul de vizualizare. În acest mod nu puteți edita fișierul PDF. Pentru a edita un fișier PDF în ONLYOFFICE trebuie să treceți în modul editare (Editing). Cel mai simplu mod de a comuta între moduri este să utilizați butonul corespunzător din colțul din dreapta sus al interfeței editorului.

Editați textul din fișierul PDF
Una dintre cele mai comune caracteristici de care au nevoie tori utilizatorii este editarea textului. Asigurați-vă că sunteți în modul de editare, accesați fila Home și faceți clic pe butonul Edit Text. Veți vedea zonele de text care pot fi editate. Puteți efectua modificariel necesare textului din fișierul PDF, ajustând dimensiunea și culoarea forntului, alinierea textului, etc.

De asemenea, puteți adăuga text nou făcând clic pe butonul Text Box care se află în fila Home.

Adăugați și personalizați obiecte în PDF
În afară de editarea textului, puteți insera și personaliza obiecte, cum ar fi tabele, forme, casete text, imagini, hyperlink-uri, ecuații, etc. pentru a face fișierul PDF cât mai atrăgător. Pentru a insera un obiect, accesați fila Insert și alegeți în funcție de nevoiele dumneavoastră. După ce ați inserat un obiect, îl puteți redimensiona pur și simplu făcând clic și trăgând de colțurile obiectului. De asemenea, puteți roti obiectele înserate sau să le configurați setările acestora.

Adăugați pagini noi în PDF
O alta caracteristica este gestionarea paginilor. Puteți să adăugați pagini noi oriunde aveți nevoie, să rotiți paginile la stangă și la dreapta și chiar să le ștergeți. Pentru a insera o pagina faceți clic pe fila Home și alegeți intre cele doua opțiuni 'Insert blank page before' sau 'Insert blank page after'.

Adaugați comentarii și explicații în PDF
ONLYOFFICE PDF Editor vă permite să adăugați comentarii și explicații, ceea ce este foarte util pentru revizuirile colaborative și procesele de editare. Pentru a adăuga un comentariu text sau o explicație, accesați fila Comment și selectați opțiunea dorită. De asemenea, puteți raspunde la comentariile lăsate de alti utilizatori și le puteți șterge dacă nu mai sunt importante.

Desenați orice în PDF
Poate doriți să desenați. Acest lucru îl puteți ONLYOFFICE PDF Editor, utilizând instrumentele corespunzătoare din fila Comment, alegând butoanele Hightlight sau Pen. Puteți utiliza instrumentul Eraser pentru a scapă de desen.

Utilizați plugin-uri pentru a fi mai productiv
O altă caracteristică a lui ONLYOFFICE PDF Editor este de a utiliza plugin-uri, ceea ce vă oferă acces la funcții noi. Pentru a instala sau dezinstala plugin-uri accesați fila Plugin și accesați butonul Plugin Manager. În fereastra apărută puteți căuta plugin-ul dorit pentru a-l instala sau a-l șterge. Rețineți că nu toate plugin-urile ONLYOFFICE sunt compatibile cu fișierele PDF, astfel încât unele plugin-uri din Plugin Manager să nu funcționeze.

Creați formulare PDF completabile
Cu ONLYOFFICE PDF Editor, puteți crea formulare interactive adăugând câmpuri completabile de diferite tipuri cum ar fi casetele de text, casetele de selectare, butoanele radio, câmpurile complexe, casetele combo, listele derulante și alte opțiuni disponibile care facilitează crearea de diferite documente. Pentru a crea un formular interactic descideti ONLYOFFICE și accesați PDF Form.


Convertiți PDF-ul în alt format
Dacă utilizați opțiunea Save as din fila File, puteți salva fișierul PDF în alte formate de fișiere, în funcție de ceea ce aveți nevoie. Puteți salva în următoarele formate de fișiere: DOCX, DOTX, ODT, OTT, RTF, TXT, HTML, FB2, EPUB, PNG și JPEG.

ONLYOFFICE PDF Editor este o opțiune decentă pentru utilizatorii Linux, acesta oferind un set de instrumente de editare și formatare de bază. Totuși îi lipsesc unele caracteristici de care unii utilizatori ar avea nevoie cum ar fi watermark, semnătură electronică și redactare PDF. Dacă aveți nevoie de funcții avansate de editare PDF, este posibil ca ONLYOFFICE PDF Editor să nu se ridice la înălțimea așteptărilor dumneavoastră.

Așadar dacă v-a plăcut articolul informativ "Editați fișiere PDF pe linux cu ONLYOFFICE Desktop Editors" distribuiți-l pe rețelele sociale sau scrieți în caseta de comentarii întrebările și sugestiile dumneavoastră, deoarece mă ajută să îmbunătățesc sau să corectez conținutul.


Comments

Postari populare

O privire asupra lui Linux Mint 22 "Wilma"

Lucruri de făcut după instalarea distribuției Linux Mint 22

Cicada3301: noua amenințare ransomware pe Linux

Instalați Linux Mint 22 "Wilma"

Instalați browserul Librewolf pe Debian 12

Aura 4.0: revoluția managementului de pachete pe Arch Linux

Linux Mint 22 - review

Showtime: noul player video al GNOME pentru a înlocui Totem

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

Sfaturi si trucuri dupa instalarea distributiei Ubuntu 22.04