marți, 21 octombrie 2014

Instalare Linux Mint 17 Cinnamon

Linux Mint este un sistem de operare bazat pe Linux pentru utilizatorii de acasa si companii. Sistemul de operare este proiectat atat pe platforma de 32biti cat si pe cea de 64biti.

Principalul obiectiv al sistemului de operare Linux Mint este de a face desktop-ul uor de utilizat si mai eficient pentru utilizatori.

In continuare veti invata sa instalati Linux Mint daca urmati pasii de mai jos:
1. Descarca mai intai imaginea iso vizitand acest link. Scrieti apoi imaginea pe un DVD sau o unitate USB si porniti calculatorul cu DVD/USB bootabil.
2. Ecranul de instalare va veni dupa bootarea sistemului.
3. Dupa ce s-a incarcat sistemul faceti dublu clic pe Install Linux Mint.
4. Selectati limba si clic pe Continue
5. Asigurati-va ca sistemul are suficient spatiu si conectat la sursa de alimentare, internet-ul este opetional si faceti clic pe Continue.
6. Selectati tipul instalarii

- daca alegeti sa utilizati intreg discul, continutul acestuia va fi sters si Linux Mint va fi instalat ca sstem de operare doar pe calculatorul vostru.
- daca alegeti sa-l instalati alaturi de alte sisteme de operare, programul de instalare va folosi spatiul liber disponibil pe alte partitii pentru a creea unul nou pentru Linux Mint. Veti fi intrebat cat spatiu sa aloce. Programul de instalare va micsora o partitie si are grija de tot pentru voi.
-daca alegeti sa patitionati manual discul, un editor de partitii va aparea, oferindu-va control complet asupra impartirii discului. Acest lucru este recomandat celor care inteleg cum se partitioneaza un disc. Linux Mint necesita cel mult 10Gb liberi si o partitie SWAP care este de doua ori mai mare decat memoria calculatorului.
Programul de partitionare
7. Alegeti regiunea facand clic peorasul cel mai apropiat de tine si clic pe Continue
8. Selectati tastatura si clic pe Continue
9. Introduceti numele real, numele de utilizator si parola. Acestea se folosesc la utilizarea contului, instalarea programelor si configurarea sistemului.
Clic pe Continue si va incepe instalarea sistemului.
10. Dupa finalizarea instalarii vi se va cere repornirea sistemului. Clic pe Restart now.

Linux Mint MATE si Linux Mint Xfce se instaleaza la fel cu prezentarea de mai sus.
Niciun comentariu: