duminică, 10 martie 2019

Caprine - aplicatie neoficiala pentru Facebook Messenger

Facebook este una dintre cele mai populare si dinamice platforme de retele sociale. Aceasta a revolutionat tehnologia, retelele sociale si modul in care traim si interactionam.

Caprine este o aplicatie gratuita, eleganta, open source si neoficiala pentru Facebook Messenger care se concentreaza pe confidentialitate. Este o aplicatie desktop pentru a rula pe calculatorul dumneavoastra, atunci cand nu utilizati telefonul. Atunci cand lucrati la calculator veti primi in continuare notificari de pe Facebook pe ecran prin intermediul acestei aplicatii.


Caprine vine cu multe caracteristici utile dintre care cateva sunt mai notabile:
- puteti sa va ascundeti ultimii indicatori vazuti si tastati
- interfata se adapteaza cand este redimensionata la o dimensiune mica
- notificari pe ecran
- mod intunecat
- salt intre conversatii folosind tastele rapide
- previne copierea/lipirea accidentala
- impiedica urmarirea legaturilor
- actualizare automata
- gratuit, open source si altele

Instalarea aplicatiei:
***Ubuntu, Debian
- descarcati fisierul deb de aici
- introduceti comanda in terminal
$  sudo dpkg -i caprine_2.30.0_amd64.deb

***Arch Linux, Manjaro
$ sudo pacman -S caprine

***SNAP package
$ sudo snap install caprine

***AppImage package
$ wget https://github.com/sindresorhus/caprine/releases/download/v2.30.0/caprine-2.30.0-x86_64.AppImage
$ chmod +x caprine-2.22.1-x86_64.AppImage

Interfata si utilizarea aplicatiei
Dupa terminarea procesului de instalare, porniti aplicatia si veti fi intampinati de ecranul de mai jos. Aici introduceti numele de utilizator si parola de la contul dumneavoastra de Facebook.

Interfata este exact ca aplicatia de pe mobil, astfel nu veti intampina dificultati de utilizare. La inchiderea ferestrei, aplicatia va continua sa ruleze in fundal si o veti vedea in system tray. Pentru a inchide aplicatia faceti clic dreapta pe pictograma si selectati Quit.

Caprine are toate caracteristicile pe care le folositi in aplicatia oficiala Facebook. Aveti posibilitatea sa atasati fisiere, sa trimiteti stickers, emoji, gif-uri, clipuri vocale, sa faceti fotografii direct de pe camera web si multe altele.

Sfaturi si trucuri:
Ascunderea contactelor:
Ascunderea contactelor nu este posibila in Messenger-ul din web, dar Caprine poate face acest lucru. Apasati combinatia de taste Ctrl+Shift+S sau mergeti la View si debifati Show Sidebar pentru a ascunde contactele.

Dark mode:
O alta caracteristica a acestei aplicatii este Dark mode. Pentru a activa Dark mode mergeti la View si bifati Dark Mode sau apasati combinatia de taste Ctrl+D.

Ascundeti ultimii idicatori vazuti si tastati
Puteti alege sa impiedicati oamenii sa stie cand ati vazut un mesaj sau daca tastati in prezent. Activarea acestor caracteristici o puteti face din File->Caprine Setting si bifati Block Seen Indicator si Block Typing Indicator.

Mariti si micsorati dimensiunea textului:
Pentru a mari dimensiunea textului apasati Ctrl+Shift+=. Pentru a micsora dimensiunea textului apasati Ctrl+-. Pentru a reseta dimensiunea textului la valoarea implicita apasati Ctrl+0 sau din meniul View.

Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau impartasiti gandurile dvs. lasand un comentariu.


Un comentariu:

Assiris spunea...

De ce se numeste CAPRINE?
Exista si OVINE, CABALINE etc???