duminică, 31 mai 2015

Brasero o aplicatie de ardere CD/DVD (review)

Brasero este o aplicatie pentru mediul desktop GNOME, care este folosit pentru arderea CD/DVD-urilor sau pentru a creea copii de pe alte discuri.

Brasero este un instrument de scris CD/DVD adoptat de multe distributii Linux cum ar fi Ubuntu, Fedora, PCLinuxOS, Debian, etc., dar care a evoluat lent odata cu proiectul GNOME. Daca sunteti utilizator de Linux, sigur ati auzit deja despre Brasero, dar probabil ca nu stiti el este capabil sa faca mai mult decat de a arde discuri. Incetinirea dezvoltarii lui Brasero este pe buna dreptate, deoarece punerea in aplicare de noi caracteristici, atunci cand  utilizatorilor nu le mai este utila.

Instalarea aplicatiei se face din managerul de programe al distributiilor Linux.

Motivul pentru care Brasero este folosit ca o solutie implicita de scriere a discurilor se datoreaza interfetei simple, clare si este stabil. Utilizatorii nu trebuie sa ghiceasca unde este totul atunci cand deschide aplicatia. Tot ce au nevoie este disponibil in partea stanga: Audio project, Data project, Video project, Disc copy, Burn image. Sa le luam pe rand:
***Audio project. Puteti creea un CD audio regulat, tot ce trebuie sa faci este sa fixati fisierele si cererea va avea grija de restul. Nu sunt optiuni de codare audio.

***Data project. Daca doriti sa ardeti un disc cu mai multe fisiere nu trebuie decat sa adaugati din browser-ul de fisiere, alegeti viteza si apoi Burn.

***Video project. Adaugati fisierele video pentru a creea un disc video. Nu toate formatele video sunt acceptate.

***Disc copy. Permite utilizatorilor sa faca o copie ISO de pe un disc.

***Burn image. Permite utilizatorilor sa arda imagini ISO pe CD/DVD

PRO: Este usor de folosit de catre orice utilizator si arde CD/DVD in cel mai scurt timp.

CONTRA: Contine putine caracteristici si nu accepta fisierele MP4.

CONCLUZIE: Brasero este o alegere buna daca nu faceti altceva decat sa scrieti CD/DVD. Pacat ca nu este actualizat regulat, dar este o aplicatie relevanta si prietenoasa cu utilizatorii.


Niciun comentariu: