Ghid



Arch Linux este una dintre cele mai populare distribuții Linux disponibile. Managerul de pachete implicit este pacman, dar cum se spune tot timpul, că este mult mai ușor să faceți anumite lucruri folosind un mouse, deoarece aplicațiile GUI abia dacă necesită tastare și nu necesita să rețineți vreo comandă. 


Arch User Repository, denumit în mod obișnuit AUR, este depozitul de software pentru utilizatorii Arch. Este dezvoltat și condus de comunitate. Pentru a putea instala aceste pachete din AUR, în ajutorul vostru intră în scenă instrumentele de ajutor AUR. 



Fișierele AppImage sunt un înlocuitor pentru formatele tradiționale de pachete Linux. AppImage este un format de distribuție de software pentru Linux ce își propune să rezolve două dintre cele mai presante probleme legate de pachetele tradiționale Linux: distribuția și instalarea.


Ubuntu este unul dintre cele mai populare sisteme de operare Linux pentru desktop. Termenul Ubuntu derivă dintr-un cuvânt african care se traduce "umanitate față de ceilalți". Este gratuit și open source.


Cron este una dintre utilitățile cele mai utile care permite utilizatorilor Linux să programeze comenzi sau script-uri în mod automat la un anumit moment sau dată. Cron este, în general, folosit pentru rularea copiilor de rezervă programate, monitorizarea spațiului pe disc, ștergerea periodică a fișierelor, executarea sarcinilor de întreținere a sistemului și multe altele. În acest ghid vă voi arăta cum să utilizați Cron Jobs în Linux.



Peppermint este o distribuție ușoară bazată pe Ubuntu Linux, cu un accent pe viteză și simplitate. Datorită programului Ice, multe aplicații web arată și se simt foarte similar cu aplicațiile native care se integrează cu meniul și desktop-ul. Peppermint se bazează pe pachetele disponibile prin intermediul arhivelor din Ubuntu.


GNOME 3 este o interfață simplă și elegantă de a utiliza calculatorul. Acest articol vă ghidează să utilizați GNOME pentru utilizarea de zi cu zi.

Nano este un editor de text în linie de comandă. Acesta vă permite să creați sau să editați HTML, text, scripturi sau orice fișier text. Deși nu este la fel de ușor de utilizat că un editor bazat pe interfață grafică.


Stocarea și partajarea fișierelor online au devenit aspecte esențiale ale vieții cotidiene. Google Drive este una dintre cele mai populare platforme de stocare în cloud, oferind utilizatorilor o modalitate convenabilă de a accesa, organiza și distribui fișiere în mod eficient. Cu toate acestea, integrarea Google Drive în mediile de operare Linux a fost o provocare pentru mulți utilizatori. Progresele tehnologice și eforturile comunității open-source fac că soluțiile existente să aducă suport pentru Google Drive pe platforma Linux.


1-2-3-4-5-6


Comments

Postari populare

Verificați resursele sistemului Linux: ghid pentru începători

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Dincolo de permisiuni: manipulați fișierele Linux cu chattr

Stacer: curățare, optimizare și întreținere pentru Linux, într-un singur loc

Sfaturi si trucuri dupa instalarea distributiei Ubuntu 22.04

Comenzi Linux pentru începători: mută fișierele/directoarele în terminal

Cum resetam/schimbam parola de utilizator in Linux

Comenzi Linux pentru începători: crearea directoarelor în terminal

Auto-CPUFREQ: optimizarea automată a frecvenței CPU în Linux

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint