Aplicatii GUI pentru Pacman


Arch Linux este una dintre cele mai populare distributii Linux disponibile. Managerul de pachete implicit este pacman, dar cum se spune tot timpul, ca este mult mai usor sa faceti anumite lucruri folosind un mouse, deoarece aplicatiile GUI abia daca necesita tastare si nu necesita sa retineti vreo comanda. 

Arch Linux a castigat de mult timp inimile utilizatorilor avansati. In plus, distributia dispune de unul dintre cele mai mari si mai diverse depozite de software din Lumea Linux. Astfel, este greu sa gasesti software Linux care sa nu fie deja disponibil in depozitul oficial al distributiei sau in AUR.

Fiind o ditributie Linux puternic centrata pe terminale, Arch se asteapta ca gestionarea software-ului sa se faca prin intermediul instrumentului de linie de comanda Pacman. Cu toate acestea, nu este intotdeauna cea mai usoara abordare, in special pentru utilizatorii Linux incepatori.

Din fericire, mai multe instrumente grafice fac acest proces mult mai usor. Cu ajutorul aplicatiilor GUI, puteti instala, actualiza si elimina cu usurinta si rapid software-ul din Arch Linux si alte distributii populare bazate pe Arch, cum ar fi Manjaro, EndeavourOS, Garuda Linux si altele.

PamacPamac este un frontend GUI pentru Pacman cu suport complet pentru AUR. Asta inseamna ca puteti avea atat pachete oficiale din depozitele Arch, cat si pachete neoficiale din AUR. 
Octopi
Octopi este un puternic fronted Pacman bazat pe Qt si scris in C++. Acesta poate gestiona actualizarile, eliminarea si instalarea pachetelor din depozitele oficiale. In plus, Octopi, ca si Pamac, permite instalarea pachetelor direct din depozitul AUR.
tkPacman
tkPacman este o interfata grafica usoara pentru managerul de pachete Pacman. Este construit folosind Tcl/Tk GUI, astfel incat va functiona pe majoritatea managerilor de ferestre si a mediilor desktop. Instalarea sau eliminarea pachetelor cu tkPacman este practic identica cu instalarea si eliminarea acestora cu comanda pacman.

Asadar daca v-a placut articolul informativ "Aplicatii GUI pentru Pamac" distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul. 


Comments

Valentin said…
Aplicatii GUI pentru pacman poate

Postari populare

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

Editarea și manipularea imaginilor în Linux cu ImageMagick

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

Instalare ImageMagick în Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

LibreOffice Calc - mutați coloane într-o foaie de calcul