Instrumente de ajutor AUR


Arch User Repository, denumit in mod obisnuit AUR, este depozitul de software pentru utilizatorii Arch. Este dezvoltat si condus de comunitate. Pentru a putea instala aceste pachete din AUR, in ajutorul vostru intra in scena instrumentele de ajutor AUR. 

In Arch Linux si distributiile derivate, ajutoarele AUR sunt cele mai distincte elemente ale distributiei. Ele nu fac parte oficial din distributie, dar pot fi instalate fara probleme. Aceste instrumente de ajutor AUR automatizeaza instalarea pachetelor AUR. Acest lucru face ca o aplicatie neoficiala sa fie destul de usor de instalat. Ajutoarele AUR, permit cautarea, instalarea si eliminarea pachetelor din AUR ca si cum ar fi in depozitele oficiale. Aceste instrument reduc timpul de compilare manuala care intarzie productivitatea.
YAY Yay este un instrument de ajutor AUR scris in Go. Va ajuta sa instalati pachete din PKGBUILD intr-un mod automat. Este recomandat pentru noii utilizatori Arch. Este un echivalent al lui pacman si are unele dintre urmatoarele avantaje: comenzile si optiunile sale se potrivesc cu cele ale lui pacman in multe feluri.
PAKKUPakku este un alt pachet pacman care este in stadiul initial. Este un instrument care permite utilizatoriloir sa caute si sa instaleze pachete din AUR. Isi face treaba destul de bine si impreuna cu cautarea si instalarea aplicatiilor din AUR, elimina dependentele dupa o constructie.
PARUParu este un alt pachet pacman si un nou instrument de ajutor AUR, plin de functii si scris in limbajul de programare Rust. Folosind Paru, Puteti instala pachete din AUR, de asemenea, sa actualizati si sa eliminati pachetele AUR din Arch Linux si derivatele sale, cum ar fi EndeavourOS, Manjaro Linux, etc. Paru este dezvoltat de unul dintre dezvoltatorii de la proiectul Yay, Morganamilo.
TRIZENTrizen este un manager de pachete usor pentru AUR pe care il puteti folosi in toate distributiile GNU/Linux bazate pe Arch Linux. Trizen poate gestiona si lucra cu pachetele AUR intr-un mod confortabil si fara a consuma prea multe resurse de sistem, deoarece este un manager usor. A fost scris in limbajul Perl si are caracteristici destul de interesante pe care ar trebui sa le descoperiti daca utilizati Arch Linux.
PACAURPacaur este un ajutor AUR si are ca scop minimizarea solicitarilor si interactiunilor utilizatorilor. Functioneaza atat cu depozitele oficiale ARch, cat si cu AUR. Pacaur poate fi folosit de utilizatorii care prefera sa aiba un singur instrument pentru a gestiona depozitele oficiale Arch si depozitele AUR sau de utilizatorii care prefera sa-si pastreze interactiunea cu AUR separat de pacman. Sintaxa lui Pacaur este aceeasi cu Pacman, managerul implicit de pachete. Asa, ca nu trebuie sa memorati alte comenzi. Daca stiti sa folositi pacman, atunci nu ar fi o problema sa folositi pacaur. De asemenea, va solicita automat accesul ca administrator atunci cand este necesar.
AURAAura este un manager de pachete pentru Arch Linux scris in Haskell. Se conecteaza atat la depozitele oficiale Arch, cat si la AUR, permitand controlul usor al tuturor pachetelor dintr-un sistem Arch. Permite toate operatiunile pacman si ofera altele personalizate noi pentru tratarea pachetelor AUR. Acest lucru difera de alti manageri de pachete AUR.
Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma va ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Verificați resursele sistemului Linux: ghid pentru începători

MX Linux 23.4: lansare cu actualizări de performanță și securitate

Dincolo de permisiuni: manipulați fișierele Linux cu chattr

Copierea fișierelor în Linux: ghid pentru începători

Thorium Reader: aplicație de citire a cărților electronice în Linux

Thunar File Manager - gestionarea fișierelor și directoarelor

Cum resetam/schimbam parola de utilizator in Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Sfaturi si trucuri dupa instalarea distributiei Ubuntu 22.04

Comenzi Linux pentru începători: crearea directoarelor în terminal