Cele mai bune distributii Linux pentru utilizatorii de Windows si Mac





La inceput Linux pare sa va intimideze putin inainte de a-l utiliza, dar trecerea de la Windows si Mac este de fapt destul de usor. Linux nu are un singur aspect, deoarece exista mai multe sisteme de operare bazate pe Linux. Cel mai bun distro este cel care puteti sa-l utilizati usor, care va vine ca o manusa.




Distro pentru utilizatorii de Windows XP
Daca sunteti utilizator de Windows XP, este probabil cel mai bine sa va instalati Linux, deoarece Microsoft nu mai actualizeaza Windows XP. Pentru aceasta puteti instala distributia Linux Mint.

Linux Mint este una dintre cele mai populare distributii. Arata ca Windows XP cu bara de activitati si meniul Start. Marele beneficiu este ca aceasta este una din distributiile cele mai stabile si are o comunitate mare de dezvoltatori si sustinatori. Mediul desktop familiar, butoanele minimizeaza, maximizeaza si inchidere se afla in acelasi loc ca si Windows face pentru utilizatori proveniti din XP o schimbare usoara.

Distro pentru utilizatorii de Windows Vista
Vista are aceleasi elemente ca si XP: bara de activitati, meniul Start, explorator de fisiere, in general a ramas acelasi, cu cateva upgrade-uri de cosmetizare. Ai putea folosi Linux Mint, dar puteti incerca Kubuntu.
Kubuntu se bazeaza pe Ubuntu, una dintre distributiile cele mai populare. Foloseste mediul desktop KDE. Kubuntu este cel mai aproape de Vista in ceea ce priveste aspectul si temele.
 

Distro pentru utilizatorii de Windows 7
Daca sunteti utilizator de Windows 7, gandul ma duce la distributia Linux Zorin OS. Aceasta distributie face trecerea usoara de la Windows 7 la Linux. Zorin OS recreeaza fidel aspectul de Windows 7.
 

Distro pentru utilizatorii de Windows 8 si laptop-urile touchscreen
Microsoft a facut Windows 8 astfel incat sa poata fi utilizat pe laptop-urile care au touchscreen. Daca utilizati un astfel de dispozitiv, atunci Ubuntu este solutia.
Dintre toate distributiile Linux, Ubuntu este cel mai perfect pentru utilizarea touchscreen, datorita icoanelor mari si bine distantate fara a atinge alte lucruri din greseala. Acest lucru se datoreaza interfetei Unity, facut pentru a fi utilizat atat pe dispozitive cu touchscreen cat si pentru mediul desktop. Pecran tastatura in Ubuntu arata mult mai bine  decat ceea ce vedeti pe alte distributii.
 

Distro pentru utilizatorii de OS X
In cazul incare sunteti utilizator de OS X cu aspectul sau minimalist si estetic, atunci Elementary OS este ceea ce ai nevoie. Aspectul distributiei Linux Elementary OS este inspirat din OS X. Elementary OS are un aspect frumos, iar dezvoltatorii au realizat mai multe aplicatii special pentru a fi folosite cu sistemul de operare.
 



Comments

Pishta said…
cum sa am definesc? cu destule dependente sau conservator, traditionalist, tipicar...cu toate acestea, n-am avut o problema cu alegerea distributiei, a fost de al inceput perfecta compatibilitate, dragoste la prima vedere: Ubuntu/Unity

Postari populare

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Thunar File Manager - introducere

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu