duminică, 1 martie 2015

LXLE - distro care va revigoreaza calculatoarele vechi


INTRODUCERE
LXLE se bazeaza pe Lubuntu care este un sistem de operare Ubuntu folosind mediul desktop LXDE. Intentia sa estede a fi capabil sa-l instaleze pe orice calculator. Distributia LXLE urmeaza acelasi program ca si Ubuntu LTS. Aceasta distributie acopera nevoiele de zi cu zi ai utilizatorilor, oferind o selectie buna de aplicatii implicite, se adauga noi modificari utile si trucuri pentru a imbunatati performanta si functiile.

Descarcarea aplicatiei se face accesand link-ul urmator http://lxle.net/download/, de unde puteti descarca versiunile pe 32 si 64bit.

Pentru a instala distributia LXLE mai intai creati un stick USB bootabil sau un CD/DVD bootabil cu imaginea pe care ati descarcat-o.

CERINTE DE SISTEM
Cerinte minime pentru rularea distributiei LXLE:
- CPU: Pentium3
- HDD: 10Gb
- GPU: 1024x768
- RAM: 512Mb

INSTALARE DISTRO LXLE
Introduceti stick-ul USB sau DVD-ul bootabil cu distro LXLE si restartati calculatorul pentru a porni in modul live CD si urmati pasii urmatori:
- faceti clic pe icoana de pe desktop "Install LXLE 14.04.01" si alegeti limba de instalare si clic pe "Continue"

- urmatorul pas este de a alege sa se conecteze la Internet sau nu. V-as recomanda sa nu va conectati la Internet si faceti clic pe "Continue"


- va aparea o lista de pre-rechizite cum ar fi sa fi conectat la Internet, obligatoriu sa ai 7,5Gb spatiu liber pe hard disk si sa fi conectat la o sursa de alimentare. Conectarea la Internet face posibila descarcarea actualizarilor dar acest lucru il puteti face si dupa ce ati instalat sistemul de operare. Clic pe "Continue".

 
-in functie de ce aveti instalat pe calculator va aparea imaginea de mai jos. Aici selectati optiunea "Repalece with LXLE, apoi faceti clic pe "Continue"

- pe ecran va aparea un rezumat a ceea ce este pe cale sa se intample. Faceti clic pe "Install Now".
 

- in continuare alegem fusul orar facand clic pe harta. Clic pe "Continue"

- alegem aspectul tastaturii. Faceti clic pe "Continue".


- pasul final este crearea utilizatorului implicit unde introduceti numele dumneavoatra, numele pentru computer pentru a putea fi identificat intro retea de domiciliu, numele de utilizator si o parola. Faceti clic pe "Continue"

- acum fisierele vor fi copiate pe computer si sistemul va fi instalat. La terminarea instalarii va aparea un mesaj daca doriti sa reporniti calculatorul sau continuati testarea LXLE. Alegeti optiunea "Restart your computer" si cand incepe calculatorul repornirea scoateti stickul USB sau DVD-ul din uniate.

INSTALAREA PROGRAMELOR
In LXLE instalarea programelor este foarte facila si se face cu ajutorul:
1. managerul de programe - Synaptic
2. instalerul de pachete - GDebi
3. terminalului - sudo apt-get install
4. manager de programe - Lubuntu Software Center sau Ubuntu Software Center
5. PPA introducand in terminal comenzile
sudo add-apt-repository ppa:user/ppa-name
sudo apt-get update
sudo apt-get install


Niciun comentariu: