Browsere web pentru Linux


Cele mai cunoscute browsere web sunt Chrome si Firefox, dar sunt si alti concurenti care ofera experiente de navigare notabile. Indiferent ce distributie Linux utilizati, browser-ul web ramane cea mai utilizata aplicatie software. In acest articol voi descrie cateva browsere care pot fi folosite de utilizatorii Linux.



Chrome este un browser rapid care ofera gramezi de extensii si diverse solutii desktop. Chome a ajuns sa fie unul din celmai folosit browser.

Chromium este o aplicatie open source si este unul dintre browserele sigure, rapid si stabil oferind o experienta frumoasa navigarii pe Internet. Ofera o fereastra bazat pe tab-uri, un manager de descarcare si  marcaje.

Firefox este unul dintre cele mai vechi browsere web folosite. Ofera design atractiv, a devenit rapid, este personalizabil, securitate si confidentialitate sporite, plus multe extensii si caracteristici.

Midori este un alt browser web rapid, simplu si este bazat pe WebKit. Este mai atractiv decat alte browsere si are un cititor de anunturi RSS in mod implicit.

Qupzilla este un browser usor si rapid. Acesta include semne de carte, istorie si file. Acesta are implicit activat blocarea anunturilor cu plugin-ul AdBlock.

Opera nu este cel mai popular browser vechi, dar contine diverse caracteristici si optiuni de securitate. Opera ofera, de asemenea, un mod de economisire a bateriei si "Turbo Mode" pentru conexiuni lente.

Pale Moon va ofera o experienta de navigare intr-un browser complet construit din propria sa sursa, dezvoltat in mod independent, cu caracteristici atent selectate si optimizat pentru a imbunatati viteza browser-ului, utilizarea resurselor, stabilitate  si experienta utilizatorului, oferind in acelasi timp o colectie mare de extensii si teme pentru a face browser-ul cu adevarat propriu.

Konqueror este mai mult decat un browser web, el oferind un file manager cu acces FTP, vizulizare PDF-uri si foarte personalizabil.

Slimjet este un browser bazat pe Chromium, rapid, eficient, puternic, flexibil, stabil si sigur. Are implicit activat blocarea anunturilor.

Vivaldi este fara indoiala un browser interesant. Fiind bazat pe Chrome, Vivaldi ofera utilizatorilor sai functii unice care nu au fost gasite in alta parte. Printre caracteristici amintim: gesturi ale mouse-ului, comenzi rapide, modificari tematice programate, etc.

In acest articol nu am dorit sa arat care este cel mai bun sau cel mai rapid sau cel mai folosit, ci o insiruire de browsere web ce pot fi folosite de utilizatori dupa preferinta. Printre cele enumerate mai intalnim: Arora, Dooble Web Browser, Otter Browser, Slimboat, Seamonkey, etc. Daca va placut articolul distribuiti-l sau lasati un comentariu cu browserele web folosite.


Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux