duminică, 25 decembrie 2016

Curata sistemul Ubuntu cu Ubuntu Cleaner

Browser-ul pastreaza datele ale site-urilor pe care le vizitati, astfel incat la o vizita ulterioara vor fi incarcate mai repede. Aceste date sunt pastrate in memoria cache.

La un moment dat, trebuie sa stergeti toate fisierele inutile sau nedorite pentru a mentine sistemul in stare proaspata si mai putin incarcat. Pentru utilizatorii distributiei Ubuntu 14.04 sau mai nou, puteti goli cu usurinta cache-ul sistemului folosind aplicatia Ubuntu Cleaner.

Pentru a instala aplicatia Ubuntu Cleaner, deschideti terminalul si introduceti comenzile:
$ sudo add-apt-repository ppa:gerardpuig/ppa
$ sudo apt update
$ sudo apt install ubuntu-cleaner

Dupa instalarea aplicatiei lansati Ubuntu Cleaner din Unity Dash tastand numele aplicatiei, apoi faceti clic e pictograma sa.

Ubuntu Cleaner va permite sa stergeti cache-ul aplicatiilor (browser si Center Software), cache-ul miniatura si apt cache (cache de arhive descarcate). De asemenea, utilitarul poate sterge kernel vechi, configurari de pachete si pachetele care nu sunt necesare.

Pentru a sterge cache-ul selectati intrarea si faceti clic pe butonul Clean aflat in coltul din dreapta jos.

Pentru cei care au utilizat Ubuntu de mai multi ani, isi vor da seama ca seamana mult cu un alt utilitar Ubuntu Tweak Janitor. Daca articolul va fost de folos distribuiti-l sau lasati un comentariu.


Niciun comentariu: