luni, 6 ianuarie 2020

Cum sa inghetati randurile in LibreOffice Calc
Daca ati desschis o foaie de calcul care contine multa informatie, poate fi util sa pastrati o parte din randuri inghetate. LibreOffice Calc are o optiune cu care puteti ingheta randurile selectate, astfel incat acestea sa ramana mereu vizibile, chiar daca ati defilat intr-un anumit sens in jos sau de-a lungul foii de calcul. Cu optiunea de inghetare puteti bloca un numar de randuri in partea de sus a unei foi de calcul.
Pentru a ingheta primul rand trebuie sa selectati primul rand si mergeti la meniul View si alegeti Freeze Cells->Freeze First Row.
x
x

Pentru a ingheta mai multe randuri a unei foi de calcul, selectati randul de sub locul in care intentionati sa il inghetati. Faceti clic pe View si bifati optiunea Freeze Rows and Columns si randurile de deasupra liniei sunt inghetate si vor ramane in partea de sus a foii de acalcul atunci cand derulati in jos pe pagina.
x
x

Pentru a dezgheta randurile blocate nu trebuie decat sa accesati meniul View si debifati optiunea Freeze Rows and Columns.

Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma va ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Niciun comentariu: