Dezinstalarea aplicatiilor in Ubuntu

Ubuntu este unul dintre sistemele de operare cele mai folosite. Este open source si il puteti personaliza dupa placul vostru.

Instalarea aplicatiilor se poate face in doua moduri, cu ajutorul terminalului sau prin metoda grafica folosind un manager de pachete. Acelasi lucru este si in cazul cand doriti sa dezinstalati aplicatiile.

Dezinstalarea aplicatiilor utilizand Ubuntu Software Center
Daca preferati sa dezinstalati aplicatiile utilizand o aplicatie grafica, atunci puteti folosi Ubuntu Software Center. Dezinstaland aplicatiile din Ubuntu Software Center este usor si simplu, deoarece toate aplicatiile sunt ordonate si organizate. Cu ajutorul acestui utilitar puteti dezinstala pachetele deb, pachetele Snal si pachetele Flatpak.

Pentru dezinstalrea aplicatiilor folosind Ubuntu Software Center, apasati tasta Windows de la tastatura si in bara de cautare tastati Ubuntu Software.

Dupa ce ati deschis Ubuntu Software, mergeti la fila Installed situata in partea de sus. In aceasta sectiune va sunt listate toate aplicatiile instalate.

Parcurgeti lista pana unde gasiti aplicatia pe care doriti sa o dezanstalati. Dupa ce ati gasit aplicatia, faceti clic pe butonul remove pentru a incepe procesul de dezinstalare.

Dezinstalati aplicatii folosind terminalul
Alaturi de metoda grafica, puteti instala si dezinstala aplicatii cu ajutorul terminalului. Unii utilizatori gasesc dezinstalarea aplicatiilor cu ajutorul terminalului mai usoara.

Pentru a dezinstala aplicatii cu ajutorul liniei de comanda trebuie sa deschideti Terminal. La dezinstalarea aplicatiilor native, pachetele Snap si Flatpak se foloseste o singura comanda care vor fi prezentate in continuare.
- dezinstalarea aplicatiilor native
$ sudo apt remove nume_program

- dezinstalarea pachetelor Snap
$ sudo snap remove nume_program

- dezinstalarea pachetelor Flatpak
$ sudo flatpak uninstall nume_program

Ubuntu poate fi un pic intimidant pentru utilizatorii noi, deoarece nu sunt simple imediat. Dupa ce v-ati familiarizat cu Ubunu, nu veti mai dori sa va intoarceti la sistemul de operare anterior. Pentru dezinstalarea programelor in Ubuntu puteti utiliza atat metoda grafica cat si din linia de comanda.

Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma va ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Instalare ImageMagick în Linux

Avantajele programelor open source