Transforma Q4OS intro clona de Windows XP cu XPQ4

INTRODUCERE
Intro postare mai veche pe care o gasiti aici, va scriam un review despre distributia Q4OS care ofera o experienta desktop similara cu Windows XP.

XPQ4 este o aplicatie care va schimba aspectul, astfel incat distributia sa semene cu Windows 2000, Windows XP, Windows 7, Windows 8.1. Acest ghid va arata cum sa obtuineti XPQ4, sa-l instalati si sa-l personalizati incat Q4OS sa se comporte ca Windows XP.

Acesta este un inlocuitor perfect pentru utilizatorii de Windows care nu sunt pregatiti sa treaca la alt sistem de operare.

INAINTE DE A INCEPE
Aplicatia XPQ4 a fost creat pentru a lucra cu Q4OS asa ca va trebui sa instalato mai intai distributia Linux.

DESCARCARE
XPQ4 se poate descarca urmand link-ul urmator: http://xpq4.sourceforge.net/. Aplicatia se gaseste atat pe 32biti cat si pe 64biti.

INSTALARE XPQ4
Instalarea este foarte simpla. Deschideti "My Documents" facand clic pe pictograma de pe desktop sau navigand prin meniu. Faceti clic pe fisierul de instalare pentru XPQ4. Acesta se gaseste sub forma "setup_xpq4_1.4_a1_i386.sh". Faceti clic pe Next pentru a continua.
Daca verificarea a decurs bine faceti clic pe Install.
Dupa terminarea instalarii veti primi instructiuni care arata cum sa schimbati aspectul, apoi faceti clic pe Finish.

STILURI IN XPQ4
Puteti accesa aplicatia XPQ4 din meniu Programs->xpq4. In imaginea de mai sus vedeti diferite stiluri posibile. Alegeti tema dorita si faceti clic pe butonul Apply theme, apoi va aparea un mesaj care va cere sa va deconectati pentru a va schimba tema. Dupa ce va conectati din nou, noua tema va fi afisata.
Asa arata tema Windows XP Luna.











Asa arata tema Windows 7.












APLICATII SUPLIMENTARE
Aceasta sectiune este despre Q4OS. Q4OS are un centru software care ofera link catre managerul de pachete Synaptic si o lista de aplicatii utilizate in mod obisnuit. Folosind acest instrument puteti instala Chrome, TeamViewer, WINE, Skype, Dropbox, Picasa, VLC si SoftOffice. In locul aplicatiei SoftOffice care are o licenta de 30 zile va recomand LibreOffice.

Aplicatia Steam o puteti instala din managerul de pachete Synaptic.

CONCLUZIE
Nu sunt adeptul interfetei de Windows pe distributii Linux, dar daca aceasta aplicatie poate atrage utilizatori catre alte distributii nu am nimic impotriva. Linux nu e Windows, Windows nu e Linux.


Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0