duminică, 1 aprilie 2018

Instalati Google Chrome pe Ubuntu si distributiile derivateGoogle Chrome este cel mai popular browser. Browser-ul nu se gaseste in managerul de pachete al distributiei, dar acesta se poate instala foarte usor descarcand aplicatia Google Chrome pentru Linux.

In continuare va voi arata cum sa realizati acest lucru citind in continuare articolul.
Pentru inceput trebuie sa deschideti browser-ul implicit al distributiei si accesati pagina oficiala pentru a descarca Google Chrome pe Linux.


Google Chrome se poate descarca numai pe 64bit. Alegeti pachetul 64 bit .deb (For Debian/Ubuntu), apoi pe butonul Accespt and Install.


Fisierul se va descarca in foldrul Downloads. Deschideti managerul de fisiere, mergeti in folderul Downloads si faceti dublu clic pe fisierul descarcat pentru a incepe instalarea.

Se va deschide o fereastra si aici faceti clic pe butonul Install. Vise cere sa untroduceti parola.

La prima rulare a browserului Google Chrome veti fi intampinati de o fereastra care va intreaba daca doriti cs browserul sa fie implicit. Bifati casuta Make Google Chrome the default browser si apoi clic pe butonul OK.

Acest articol va aratat cum sa instalati Google Chrome pe Ubuntu si distributiile derivate. Daca va placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau impartasiti gandurile dvs. lasand un comentariu.


Un comentariu:

Serban spunea...

Eu folosesc:
Clic dreapta, "Open With GDebi Package Manager".
Am de obicei o versiune într-un director "Kit Linux", alături de alte programe care se găsesc doar în variantă .deb.