INKSCAPE - eliminati fundaluri



In articolul urmator va voi arata cum puteti sa eliminati cu usurinta fundalul dintr-o imagine utilizand Inkscape. Acest lucru este destul de simplu de realizat cu ajutorul stilului Draw Bezier.

Metoda de eliminare a fundalului in Inkscape este mai usor si intuitiv permitandu-va sa manipulati nodurile si manerele.




Cum eliminati fundalul cu Inkscape
Pentru inceput deschideti un nou document document cu Inkscape si din meniul File alegeti Import... pentru a importa imaginea ce trebuie modificata.

Dupa alegerii imaginii alegeti optiunea Embed in loc de Link. Daca alegeti Link, Inkscape va crea doar o reflectie in oglinda a fisierului original.

Alegeti Draw Bezier de pe bara de unelte din partea stanga si incepeti sa creati o forma rudimentara care sa va contureze subiectul. Dupa ce ati conturat obiectul ar trebui sa arate ca in imaginea de mai jos.

Dupa ce ati conturat imaginea, faceti clic pe instrumentul Edit paths by nodes de pe bara de unelte din partea stanga.

Pentru a contura forma obiectului, faceti clic pe fiecare nod pentru a-l edita cu ajutorul manerelor pe care le puteti utiliza pentru a schimba dimensiunea si lungimea curbei.

Dupa finalizare umpleti cu o culoare solida si setati opacitatea 50%. Selectati obiectul conturat si de pe bara de unelte de sus faceti clic pe pictograma Edit objects colors, gradients, arrowheads, and other fill and stroke properties... In partea dreapta la fila Fill alegeti Flat color si la Opacity setati 50%.


Pentru a utiliza conturul nou desenat ca o cale de taiere, selectati conturul cat si imaginea in acelasi timp si apoi mergeti in meniul Object->Clip->Set. Acest lucru va elimina fundalul.




Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau impartasiti gandurile dvs. lasand un comentariu.


Comments

Postari populare

Verificați resursele sistemului Linux: ghid pentru începători

MX Linux 23.4: lansare cu actualizări de performanță și securitate

Dincolo de permisiuni: manipulați fișierele Linux cu chattr

Copierea fișierelor în Linux: ghid pentru începători

Thorium Reader: aplicație de citire a cărților electronice în Linux

Thunar File Manager - gestionarea fișierelor și directoarelor

Cum resetam/schimbam parola de utilizator in Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Sfaturi si trucuri dupa instalarea distributiei Ubuntu 22.04

Comenzi Linux pentru începători: crearea directoarelor în terminal