INKSCAPE - eliminati fundaluri



In articolul urmator va voi arata cum puteti sa eliminati cu usurinta fundalul dintr-o imagine utilizand Inkscape. Acest lucru este destul de simplu de realizat cu ajutorul stilului Draw Bezier.

Metoda de eliminare a fundalului in Inkscape este mai usor si intuitiv permitandu-va sa manipulati nodurile si manerele.




Cum eliminati fundalul cu Inkscape
Pentru inceput deschideti un nou document document cu Inkscape si din meniul File alegeti Import... pentru a importa imaginea ce trebuie modificata.

Dupa alegerii imaginii alegeti optiunea Embed in loc de Link. Daca alegeti Link, Inkscape va crea doar o reflectie in oglinda a fisierului original.

Alegeti Draw Bezier de pe bara de unelte din partea stanga si incepeti sa creati o forma rudimentara care sa va contureze subiectul. Dupa ce ati conturat obiectul ar trebui sa arate ca in imaginea de mai jos.

Dupa ce ati conturat imaginea, faceti clic pe instrumentul Edit paths by nodes de pe bara de unelte din partea stanga.

Pentru a contura forma obiectului, faceti clic pe fiecare nod pentru a-l edita cu ajutorul manerelor pe care le puteti utiliza pentru a schimba dimensiunea si lungimea curbei.

Dupa finalizare umpleti cu o culoare solida si setati opacitatea 50%. Selectati obiectul conturat si de pe bara de unelte de sus faceti clic pe pictograma Edit objects colors, gradients, arrowheads, and other fill and stroke properties... In partea dreapta la fila Fill alegeti Flat color si la Opacity setati 50%.


Pentru a utiliza conturul nou desenat ca o cale de taiere, selectati conturul cat si imaginea in acelasi timp si apoi mergeti in meniul Object->Clip->Set. Acest lucru va elimina fundalul.




Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau impartasiti gandurile dvs. lasand un comentariu.


Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux