OnlyOffice Document - lucrul cu imaginile


Puteti introduce in documente cele mai populare formate de imagini. Sunt acceptate urmatoarele formate de imagini: BMP, GIF, JPEG, PNG.
Inserarea unei imagini:
- plasati cursorul in locul dorit in pagina
- apasati pe fila Insert si apoi pe clic pe butonul Image unde alegeti Image from File.

- in fereastra aparuta alegeti imaginea dorita si faceti clic pe Open

Mutati si redimensionati imaginea:
Pentru a schimba dimensiunea imaginii, trageti de de patratele situate pe margini. Pentru a mentine proportiile originale ale imaginii selectate in timpul redimensionarii, tineti apasata tasta Shift si trageti una dintre pictogramele din colt.

Pentru a modifica pozitia imaginii, utilizat pictograma sageata care apare dupa trecerea cursorului mouse-ului peste imagini. Trageti imagine in pozitia necesara fara a elibera butonul mouse-ului.

Pentru a roti imaginea, treceti cursorul mouse-ului peste pictograma care reprezinta o sageata rotunda si trageti cu ajutorul mouse-ului in sensul dorit de dumneavoastra.

Reglati setarile imaginii:
Unele dintre setari ale imaginii le puteti modifica folosind fila Image settings din bara laterala in dreapta. Puteti face urmatoarele setari:
***Size - puteti vizualiza inaltimea si latimea imaginii curente. 
- Actual Size - puteti restaura imaginea la dimensiunea reala. 

- Fit to Margin - puteti redimensiona imaginea, astfel incat sa ocupe tot spatiul dintre marginea din stanga si dreapta paginii

- Crop - puteti utiliza aceasta optiune pentru a decupa imaginea


***Rotation - puteti folosi aceasta optiune pentru a roti imaginea inainte si inapoi, precum si a intoarce imaginea pe orizontala sau verticala.
- Rotate 90 - rotiti imaginea la unghi de 90 de grade in stanga sau dreapta
- Flip - intoarceti imaginea pe orizontala sau verticala

***Wrapping Style - aceasta optiune va ajuta sa pozitionati imaginea intr-un paragraf

***Replace Image - puteti folosi aceasta pentru a inlocui imaginea curenta incarcand alt fisier

Setari avansate pentru imagini:
Pentru a accesa setarile avansate ale imaginii, faceti clic pe butonul dreapt al mouse-ului si selectati optiunea Image Advanced Settings.

In fereastra aparuta avem urmatorii parametrii:
***Size - puteti schimba latimea si/sau inaltimea imaginii sau apasand butonul Actual Size puteti restabili imensiunea reala a imaginii

***Rotation - utilizand aceasta optiune puteti roti imaginea cu un unghi specificat sau puteti rsturna imaginea pe veticala sau orizontala bifand casutele

***Text Wrapping - aceasta optiune va ajuta sa schimbati modul in care imaginea este pozitionata in raport cu textul. Daca selectati stilul Square, Tight sau  Through veti putea niste parametrii suplimentari fata de text.

***Position - este disponibil numai daca selectati un stil diferit de aliniere. Puteti alinia imaginea in functie de mai multi parametrii, sa mutati obiectul odata cu textul sau permiteti controale de supapunere daca doua imagini se suprapun sau nu.

***Alternative Text - aceasta optiune va permite specificarea unui titlu si a unei descrieri care va fi citita de persoanele cu deficiente de vedere sau cognitive

Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma va ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Instalare ImageMagick în Linux

Avantajele programelor open source