Instalati codec-uri multimedia in Manjaro


Toate distributiile Linux folosesc codec-uri pentru a permite utilizatorilor sa vizualizeze un fisier video sau sa asculte un fisier audio. Linux are diverse codec-uri pe care le foloseste atunci cand sunt redate fisiere multimedia. Acest articol va arata cum sa instalati codec-uri multimedia in Manjaro.

Codec-urile multimedia sunt instrumente care fac ca fisierele multimedia precum MP3 sau MOV sa fie redate fara a avea de a face cu programul in care au fost create. Pentru utilizatorii Linux, codec-urile multimedia nu sunt intotdeauna disponibile in mod implicit, ceea ce poate fi o problema daca doriti sa rulati fisiere multimedia. Codec-urile multimedia constau in mai multe pachete care sunt necesare pentru a rula mai multe tipuri de fisiere media. 

Instalarea codec-urilor multimedia
Sistemul de operare Manjaro va permite sa redati majoritatea fisierelor multimedia. Cu toate acestea, exista si fisiere multimedia pe care nu le poate reda, asa ca instalati codec-urile multimedia urmand pasii de mai jos:
1. deschideti terminalul

2. actualizati pachetele
$ sudo pacman -Syu

3. dupa actualizare utilizati comanda de mai jos pentru a instala codec-urile multimedia
$ sudo pacman -S jasper lame libdca libdv gst-libav libtheora libvorbis libxv wavpack x264 xvidcore dvd+rw-tools dvdauthor dvgrab libmad libmpeg2 libdvdcss libdvdread libdvdnav exfat-utils fuse-exfat a52dec faac faad2 flac

Este recomandat sa instalati codec-uri multimedia in Manjaro, deoarece este posibil sa nu puteti reda toate fisierele media. Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma va ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Ubuntu 24.04 "Noble Numbat"

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Editarea și manipularea imaginilor în Linux cu ImageMagick

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

LibreOffice Calc - mutați coloane într-o foaie de calcul

Instalare ImageMagick în Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint