Instalati VLC Player pe AlmaLinux si Rocky Linux


AlmaLinux si Rocky Linux sunt doua distributii care inlocuiesc CentOS Linux (CentOS Linux nu va mai fi intretinut de la sfarsitul anului 2021). VLC Player este unul dintre playerele multimedia populare si va voi arata cum se instaleaza pe AlmaLinux si Rocky Linux.

AlmaLinux si Rocky Linux sunt doua distributii care inlocuiesc CentOS Linux (CentOS Linux nu va mai fi intretinut de la sfarsitul anului 2021). VLC Player este unul dintre playerele multimedia populare si va voi arata cum se instaleaza pe AlmaLinux si Rocky Linux.

VLC Player este un player multimedia open source. Reda o mare varietate de fisiere audio si video, cum ar fi MPEG, DivX, MOV, MP3, MP4, DVD, VCD, WMV si altele.

AlmaLinux si Rocky Linux sunt doi concurenti de top pentru a actiona ca un inlocuitor viabil pentru CentOS Linux. AlmaLinux este construit si intretinut de dezvoltatorii de la CloudLinux, o companie care ofera gazduire pentru server si software Linux. Rocky Linux este un sistem de operare comunitar si este condus de Gregory Kurtzer, fondatorul proiectului CentOS.

Instalarea aplicatiei:
Instalarea aplicatiei o puteti realiza cu ajutorul terminalului destul de simplu. In continuare urmati pasii de mai jos pentru instalarea aplicatiei VLC Player pe AlmaLinux si Rocky Linux:
1. activati EPEL si RPM Fusion Repos
VLC Player nu este disponibil in depozitul de baza implicit al AlmaLinux si Rocky Linux asa ca trebuie sa activati cele doua depozite de pachete suplimentare.
$ sudo dnf install epel-release rpmfusion-free-release

2. actualizati sistemul
$ sudo dnf update

3. instalati VLC Player
$ sudo dnf install vlc


Dezinstalarea aplicatiei:
Daca nu mai doriti sa folositi VLC Player pe AlmaLinux sau Rocky Linux, il puteti dezinstala folosind managerul de pachete DNF utilizand in terminal urmatoarea comanda:
$ sudo dnf remove vlc

Asa cum aratat in acest articol, instalarea aplicatiei VLC Player pe AlmaLinux si Rocky Linux este destul de facila.. Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma va ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Ubuntu 24.04 "Noble Numbat"

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Editarea și manipularea imaginilor în Linux cu ImageMagick

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

LibreOffice Calc - mutați coloane într-o foaie de calcul

Instalare ImageMagick în Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint