Convertiti imagini in ASCII cu artem


Intr-un articol mai vechi am scris cum sa transformati un text in ASCII: cititi aici. Acest articol va arata cum sa transformati o imagine in ASCII in linie de comanda cu artem.

Crearea de arta ASCII din imagini este simpla. Aceste pot fi folosite in bannerele de avertizare SSH si in mesajele de bun venit.

Artem este un mic program cli, scris in rust, pentru a converti cu usurinta imaginile in ASCII. Utilizeaza biblioteca image-rs pentru a citi imagini din diverse formate de imagine cum ar fi PNG, JPG, GIF, WEBP, etc.

Instalare artem
***pe toate distributiile
$ curl https://sh.rustup.rs -sSf | sh
$ cargo install artem

***Ubuntu, Debian si distributiile derivate
- descarcati aplicatia de aici 
- instalati artem
$ sudo dpkg -i artem.deb

***Arch, Manjaro si distributiile derivate
$ yay -S artem

Utilizare artem
Comanda de utilizare este foarte simpla de utilizat. Comanda artem urmata de fisierul imagine, returneaza rezultatul sub forma de caractere ASCII.
$ artem exemplu.png

Puteti utiliza caractere ASCII personalizate in timp ce generati imaginea. Adaugati optiunea --characters la comanda artem pentru a realiza acest lucru. In plus tineti cont de faptul ca caracterele trebuiesc aranjate in ordine crescatoare a densitatii.
$ artem exemplu.png --characters "0123456789"

O alta caracteristica utila a aplicatiei este capacitatea de a redimensiona ASCII generat. Scara variaza de la 20 la 230, 100 fiind valoarea implicita. Adaugati optiunea --size la comanda artem.
$ artem exemplu.png --size 120

Optiunea --outline filtreaza imaginea pentru a contine doar un contur. Acest lucru este posibil sa nu functioneze perfect pentru fiecare imagine. In plus puteti adauga, de asemenea, optiunile --centerX si --centerY pentru a centra rezultatul in terminal, daca este necesar.
$ artem exemplu.png --outline

Artem ofera o optiune de a salva imaginile ASCII create in fisiere. Adaugati optiunea --output in comanda artem pentru a realiza acest lucru.
$ artem exemplu.jpg --output exemplu.txt
$ artem exemplu.jpg --output exemplu.html
$ artem exemplu.jpg --output exemplu.ans

Pentru un rezultat si mai bun, ar putea fi util sa incercati optiunea --hysteresis, cu caractere mai potrivite pentru contururi.
$ artem exemplu.png --outline --hysteresis --characters "|/\_.  "

Asadar daca v-a placut articolul informativ "Convertiti imagini in ASCII cu artem" distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.  


Comments

Postari populare

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Instalare ImageMagick în Linux

Avantajele programelor open source