Remediati eroarea add-apt-repository: command not found in Ubuntu


Instalarea de aplicatii pe distributiile Linux este, de obicei, usoara fiind necesara numai o singura comanda in terminal. Atunci cand incercati sa adaugati un nou depozit pentru prima data, este posibil sa intampinati eroarea add-apt-repository: command not found. Acest articol va arata ce puteti face in acest sens.

Mesajul de eroare add-apt-repository: command not found apare atunci cand acest pachet nu este instalat. Aplicatiile sunt gestionate pe distributiile bazate pe Debian prin intermediul APT. Puteti utiliza APT pentru a cauta, instala, actualiza sau elimina pachete din sistem. Aceste pachete sunt stocate in depozite, care sunt colectii uriase de software pe sisteme la distanta.

Puteti instala software dintr-un depozit folosind contul de utilizator cu ajutorul comenzii:
$ sudo apt install [nume_pachet]

Eliminarea pachetelor o puteti face utilizand una dintre comenzi:
$ sudo apt remove package-name
$ sudo apt purge package-name

Distributiile bazate pe Debian vin cu depozite implicite in care puteti gasi cele mai comune programe. Puteti vizualiza care sunt depozitele care se gasesc pe sistem:
$ cat /etc/apt/sources.list

Atunci cand doriti sa utilizati APT pentru a instala un software care nu este disponibil intr-un depozit implicit, va trebui sa adaugati un nou depozit utilizand comanda sudo add-apt-repository, sa actualizati sistemul si apoi sa instalati pachetul.

Remediati eroarea add-apt-repository: command not found:
Atunci cand un pachet de care aveti nevoie nu este instalat, dar daca incercati sa instalati add-apt-repository utilizand APT, veti vedea o alta eroare: Unable to locate package add-apt-repository.

Acest lucru se datoreaza faptului ca add-apt-repository este inclus ca parte a unui pachet mai mare numit software-properties-common. Pentru a instala software-properties-common tastati urmatoarea comanda in terminal:
$ sudo apt install software-properties-common

Dupa instalarea pachetului software-properties-common, puteti adauga cu usurinta cate depozite doriti. Aveti grija ce depozite adaugati in sistem.

Asadar daca v-a placut articolul informativ "Remediati eroarea add-apt-repository: command not found in Ubuntu" distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Avantajele programelor open source

Thunar File Manager - introducere