Cresteti viteza de descarcare a pachetelor folosind managerul de pachete DNF


DNF este managerul de pachete implicit pentru Fedora, RHEL, AlmaLinux si Rocky Linux. Daca va confruntati cu descarcari sau actualizari lente ale pachetelor, iata o solutie pentru accelerarea managerului de pachete DNF.

Veti observa ca viteza de descarcare a DNF poate fi lenta in comparatie cu alte distributii. Acest lucru poate fi frustrant atunci cand trebuie sa descarcati si sa instalati multe pachete, ceea ce se poate intampla in mod regulat. Majoritatea utilizatorilor nu realizeaza ca cateva modificari minore ale unor fisiere de configurare pot creste enorm viteza de descarcare.

Acest lucru se realizeaza prin faptul ca se spune ca DNF sa utilizeze mai multe oglinzi in paralel, deoarece DNF va utiliza doar o singura oglinda, care poate fi adesea lenta. Cu toate acestea, daca instruiti DNF-ul sa utilizeze mai multe oglinzi, acesta va descarca simultan fisiere din mai multe surse, ceea ce va creste dramatic viteza de descarcare. In al doilea rand, puteti incerca, de asemenea, sa utilizati o oglinda mai rapida care ofera o lista de oglinzi sortate in functie de tara si de latimea de banda. Combinat cu descarcarea paralela multipla, va va creste foarte mult viteza DNF.

Inainte de a incepe sa configurati DNF, va recomand ca sistemul dumneavoastra sa se asigure ca toate pachetele existente sunt actualizate pentru a evita conflictele de sistem. Introduceti in terminal urmatoarea comanda:
$ sudo dnf upgrade --refresh -y

Configurarea managerului de pachete DNF
- primul pas este sa deschideti fisierul de configurare dnf.conf:
$ sudo nano /etc/dnf/dnf.conf

- adaugati urmatoarele linii in partea de jos a fisierului de configurare dnf.conf
max_parallel_downloads=10
fastestmirror=True

- salvati fisierul de configurare Ctrl+O si iesiti cu Ctrl+X

Asadar daca v-a placut articolul informativ "Remediati eroarea add-apt-repository: command not found in Ubuntu" distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Verificați resursele sistemului Linux: ghid pentru începători

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Dincolo de permisiuni: manipulați fișierele Linux cu chattr

Sfaturi si trucuri dupa instalarea distributiei Ubuntu 22.04

Stacer: curățare, optimizare și întreținere pentru Linux, într-un singur loc

Comenzi Linux pentru începători: mută fișierele/directoarele în terminal

Cum resetam/schimbam parola de utilizator in Linux

Comenzi Linux pentru începători: crearea directoarelor în terminal

Auto-CPUFREQ: optimizarea automată a frecvenței CPU în Linux

Eroare de permisiuni Bash: cauze și soluții