Decupati un videoclip in VLC Player


VLC este unul dintre cele mai utilizate playere media pe toate sistemele de operare. In afara de functiile sale eficiente si puternice de redare video, acesta prezinta si cateva functii de baza de editare video, cum ar fi decuparea.

Cu ajutorul unei functii incorporate in VLC Player, puteti taia videoclipuri si pastra partile care va intereseaza. Taierea unui videoclip in VLC Player inseamna, in esenta, inregistrarea videoclipului de la inceputul pana la sfarsitul portiunii dorite. Instrumentele de control al inregistrarii nu sunt, de obicei, vizibile in mod implicit in panoul player-ului.

Pentru a avea acces la instrumentele de control al inregistrarii, trebuie sa le faceti vizibile in panoul de control principal.

Pentru a taia un videoclip urmati pasii:
1. deschideti aplicatia VLC

2. deschideti fisierul video din meniul Media->Open File... si faceti clic pe butonul Pause

3. dupa ce ati deschis fisierul video, selectati punctul de pornire, faceti clic pe butonul rosu (Record) si apoi faceti clic pe butonul Play pentru a incepe redarea videoclipului

4. daca ati ajuns in punctul in care doriti sa opriti taierea, trebuie sa faceti clic pe Record pentru a opri inregistrarea si apoi faceti clic pe butonul Play pentru a opri redarea videoclipului

5. Verificati daca videoclipul a fost salvat cu succes sau nu. Videoclipurile care sunt taiate cu VLC sunt stocate in directorul  /home/user/Videos. Videoclipul original are 2:55 minute, iar cel taiat are 11 secunde.

VLC Player poate fi folosit pentru a taia videoclipuri, dar procesul nu este similar cu un editor video dedicat. Aceasta caracteristica poate fi un instrument util in anumite ocazii, cad doriti sa taiati un clip mic sau sa faceti un gif dintr-o scena de film.

Asadar daca v-a placut articolul informativ "Decupati un videoclip in VLC Player" distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Verificați resursele sistemului Linux: ghid pentru începători

MX Linux 23.4: lansare cu actualizări de performanță și securitate

Dincolo de permisiuni: manipulați fișierele Linux cu chattr

Copierea fișierelor în Linux: ghid pentru începători

Thorium Reader: aplicație de citire a cărților electronice în Linux

Thunar File Manager - gestionarea fișierelor și directoarelor

Cum resetam/schimbam parola de utilizator in Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Sfaturi si trucuri dupa instalarea distributiei Ubuntu 22.04

Comenzi Linux pentru începători: crearea directoarelor în terminal