Decupati un videoclip in VLC Player


VLC este unul dintre cele mai utilizate playere media pe toate sistemele de operare. In afara de functiile sale eficiente si puternice de redare video, acesta prezinta si cateva functii de baza de editare video, cum ar fi decuparea.

Cu ajutorul unei functii incorporate in VLC Player, puteti taia videoclipuri si pastra partile care va intereseaza. Taierea unui videoclip in VLC Player inseamna, in esenta, inregistrarea videoclipului de la inceputul pana la sfarsitul portiunii dorite. Instrumentele de control al inregistrarii nu sunt, de obicei, vizibile in mod implicit in panoul player-ului.

Pentru a avea acces la instrumentele de control al inregistrarii, trebuie sa le faceti vizibile in panoul de control principal.

Pentru a taia un videoclip urmati pasii:
1. deschideti aplicatia VLC

2. deschideti fisierul video din meniul Media->Open File... si faceti clic pe butonul Pause

3. dupa ce ati deschis fisierul video, selectati punctul de pornire, faceti clic pe butonul rosu (Record) si apoi faceti clic pe butonul Play pentru a incepe redarea videoclipului

4. daca ati ajuns in punctul in care doriti sa opriti taierea, trebuie sa faceti clic pe Record pentru a opri inregistrarea si apoi faceti clic pe butonul Play pentru a opri redarea videoclipului

5. Verificati daca videoclipul a fost salvat cu succes sau nu. Videoclipurile care sunt taiate cu VLC sunt stocate in directorul  /home/user/Videos. Videoclipul original are 2:55 minute, iar cel taiat are 11 secunde.

VLC Player poate fi folosit pentru a taia videoclipuri, dar procesul nu este similar cu un editor video dedicat. Aceasta caracteristica poate fi un instrument util in anumite ocazii, cad doriti sa taiati un clip mic sau sa faceti un gif dintr-o scena de film.

Asadar daca v-a placut articolul informativ "Decupati un videoclip in VLC Player" distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Thunar File Manager - introducere

Avantajele programelor open source