Descarcati doar o parte dintr-un videoclip

YouTube este o platforma populara pentru vizionarea si partajarea de videoclipuri, dar uneori doriti sa descarcati numai o anumita portiune din el. Acest lucru poate fi util pentru a crea clipuri scurte sau pentru a salva doar sectiuni de interes dintr-un videoclip mai lung.

Daca doriti sa imartiti sau sa extrageti doar anumite sectiuni pentru a le utiliza in alt context, atunci combinatia de unelte yt-dlp si ffmpeg va poate fi de mare ajutor. yt-dlp este un instrument din linie de comanda care va permite descarcarea videoclipurilor de pe Youtube si de pe alte site-uri video. ffmpeg este un utilitar puternic pentru manipularea si procesarea fisierelor media. Impreuna, aceste doua unelte va permit sa descarcati videoclipul dorit si sa extrageti doar segmentele de timp pe care le doriti.

Inainte de a putea sa realizati acest lucru trebuie sa aveti instalat pe sistemul dumneavoastra yt-dlp si ffmpeg. Pentru a instala cele doua instrumente cititi articolele "yt-dlp un inlocuitor pentru youtube-dl"  si "Instalati ffmpeg pe distributiile Linux".

Dupa ce ati instalat cele doua utilitare utilizati in linia de comanda urmatoarea comanda:
$ yt-dlp --external-downloader ffmpeg --external-downloader-args "-ss 00:00:15 -t 00:00:30" "https://www.youtube.com/watch?v=rrB13utjYV4"

Explicarea comenzii:
***yt-dlp: este comanda pentru descarcarea videoclipului
***--external-downloader ffmpeg: aceasta optiune indica ca ffmpeg sa fie descarcator extern
***--external-downloader-args "-ss 00:00:15 -t 00:00:20": aceasta optiune specifica argumentele pentru ffmpeg. -ss 00:00:15 specifica timpul de inceput al taierii. -t 00:00:20 aceasta specifica durata taierii.
***https://www.youtube.com/watch?v=rrB13utjYV4: aceasta este adresa videoclipului de pe YouTube pe care doriti sa-l descarcati si sa ii aplicati taierea specifica

Videoclip original

Videoclip taiat

Utilizand aceste doua instrumente puternice, yt-dlp si ffmpeg, puteti descarca videoclipuri de pe YouTube extregand doar partea pe care o doriti. Aceasta abordare este utila pentru a crea clipuri scurte sau pentru pentru a prelua sectiuni specifice din materiale video.

Asadar daca v-a placut articolul informativ "Descarcati doar o parte dintr-un videoclip" distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

Ubuntu 24.04 "Noble Numbat"

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Editarea și manipularea imaginilor în Linux cu ImageMagick

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

LibreOffice Calc - mutați coloane într-o foaie de calcul

Instalare ImageMagick în Linux

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint