Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0


Linux oferă o varietate de medii desktop din care utilizatorii pot alege în funcție de caracteristici și estetică. Alegerea mediului potrivit depinde de preferințele individuale și nevoile specifice. LXQt este un mediu desktop modern, ușor și performant poate fi o alegere excelentă pentru utilizatori.

Noua versiune de LXQt va reprezenta o dovadă a inovației și a designului centrat pe utilizator. Lansarea lui LXQt 2.0 este programată în aprilie și este un salt în viitor. Această versiune nu este doar o actualizare, LXQt făcând tranziția completă la bibliotecile Qt6 și oferă suport pentru Wayland, stabilind un punct de referință pentru mediile desktop ușoare.

Tranziția la Qt6
Una dintre cele mai importante schimbări din LXQt 2.0 este tranziția completă la Qt6. Trecând la Qt6, LXQt va oferi o interfață cu utilizatorul mai modernă și mai elegantă. Deoarece Qt6 este mai rapid decât Qt5, LXQt va avea o performanță îmbunătățită, ceea ce duce la o experiență desktop mai receptivă. Qt6 oferă suport pentru o gamă mai largă de hardware, inclusiv procesoare și plăci grafice mai noi, ceea ce duce la o compatibilitate mai bună cu hardware-ul modern.

Meniu de aplicații nou
LXQt 2.0 va introduce, de asemenea, un meniu de aplicații complet nou numit 'Fancy Menu'. 'Fancy Menu' iese în evidență, promițând utilizatorilor o interfață care nu este doar atrăgătoare din punct de vedere vizual, ci și intuitivă și ușor de utilizat. Funcția de căutare din meniu vă fi îmbunătățită, oferind utilizatorilor o găsire rapidă a aplicațiilor mai ușoară. De asemenea, veți avea posibilitatea de acrea categorii personalizate pentru a le accesa mai rapid și mai ușor.

Suport pentru Wayland
Împreună cu Qt6, LXQt 2.0 va oferi suport îmbunătățit pentru Wayland, un protocol de server de afișare. Această mișcare este mai mult decât doar ținerea pasului cu tendințele tehnologice, este o decizie care să ofere utilizatorilor mediului desktop LXQt un desktop modern și pregătit pentru dezvoltări viitoare. Odată cu suportul pentru Wayland, LXQT urmărește să ofere o experiență de utilizator mai sigură, mai eficientă și mai fluidă.

Alte îmbunătățiri
LXQt 2.0 va aduce o serie de îmbunătățiri cum ar fi conectarea la rețea vă fi mai ușoară, un manager de fișiere mai performant și tema GTK+ actualizată care oferă un aspect mai modern și elegant. În LXQt 2.0 se va permite configurarea mai detaliată a modului în care se deschid și se aranjează ferestrele pe ecran. LXQt 2.0 include și o serie de noi aplicații cum ar fi un player audio, un editor de imagini și un instrument de capturi de ecran.

Angajamentul lui LXQt de a rămâne un mediu desktop ușor, fară a compromite funcționalitatea sau estetica, este evident în aceasta ultimă versiune. Integrarea Qt6 și Wayland arata că LXQt dorește să ofere un mediu desktop care nu este doar în pas cu vremurile, ci și pregătit pentru viitor. Pentru a afla mai mult vizitati blogul LXQt.

Așadar dacă v-a plăcut articolul informativ "Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0" distribuiți-l pe rețelele sociale sau scrieți în caseta de comentarii întrebările și sugestiile dumneavoastră, deoarece mă ajută să îmbunătățesc sau să corectez conținutul.


Comments

Postari populare

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Instalare ImageMagick în Linux

Avantajele programelor open source